برداشت های بی رویه از منابع آب موجب فرو نشت زمین در برخی مناطق کشور شده که با نصب کنتور های هوشمند میتواند تا حدودی این مشکل را برطرف کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیر دفتر حفاظت منابع آب شرکت آب منطقهای تهران میگوید: فرونشست زمین موجب تخریب زیرساختهائی مانند اتوبان، راه آهن، خطوط انتقال برق و ... میشود که نمونهای از آن را در دشت ورامین شاهد هستیم.
آقای حسن زحمت کش افزود : در سالهای اخیر نه فقط برداشت از چاههای غیرمجاز، بلکه برداشتهای بی رویه از چاههای مجاز هم موجب تشدید این مشکل شده است.
آقای حمید رحمانی معاون دفتر توسعه نظامهای فنی بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران هم گفت : هم اکنون گویا به تراژدی منابع مشترک رسیده ایم و خیلی از بهره برداران احساس میکنند اگر آنها برداشت نکنند همسایه انها برداشت خواهد کرد لذا این موضوع موجب تداوم برداشت از سفره های آب زیرزمینی شده است که این احساس میتواند موجب از بین رفتن تمام منابع آب شود.
حسن زحمت کش نیز میگوید هم اکنون میزان برداشت آب از چاههای مجاز استان تهران، به اندازه چاههای غیرمجاز رسیده است.
براساس ماده ۴۷ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب سال ۸۹ وزارت نیرو موظف بود حداکثر درمدت ۵ سال، کنتورهای آب تمامی مشترکان با اولویت مشترکان پرمصرف را با کنتـورهای هوشمند جایگزین کند، اما با گذشت حدود ۱۲ سال از تصویب این قانون، همچنان این هدف محقق نشده است.
به گفته رحمانی معاون دفتر توسعه نظامهای فنی بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران، هم اکنون حدود ۱۰۰ هزار چاه در کشور مجهز به کنتور هوشمند شده و حدود ۲۰۰ هزار چاه دیگر باقی مانده است.
حسن زحمت کش مدیر دفتر حفاظت منابع آب شرکت آب منطقهای تهران هم میگوید از طریق این کنتورها از راه دور علاوه بر کنترل مصرف، میتوان از برداشت زیاد آب توسط بهره برداران نیز جلوگیری کرد.
کاهش سالانه تا ۳۰ سانتی متری زمین در ایران، یکی از تبعات کم کاری دولتها در نصب کنتورهای هوشمند آب بوده است.
با فراگیرشدن نصب کنتورهای هوشمند میتوان جلوی برداشت زیاد از سفرههای آب زیرزمینی و به تبع ان از فرونشست دشتها جلوگیری کرد.
محمدجعفرآبادی فرد خبرنگار خبرگزاری صداوسیما