در حالی که بوریس جانسون رهبر مستعفی حزب محافظه کار انگلیس مشغول ترمیم کابینه است، مخالفانش میگویند، او باید هر چه سریعتر دفتر نخست وزیری را تخلیه کند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ جنجالهای سیاسی در انگلیس پس از کناره گیری بوریس جانسون از حزب حاکم محافظه کار این کشور همچنان ادامه دارد، جدال در درون حزب حاکم محافظه کار برای جانشینی جانسون و تلاشهای درون و برون حزبی برای گرفتن کامل قدرت از او عرصه سیاسی انگلیس را فراگرفته است.
جانسون پس از اعلام کناره گیری از سکانداری حزب حاکم محافظه کار گفت: من امروز به جای اعضای مستعفی دولت، افراد جدید انتخاب کردم و تا زمان تعیین رهبر جدید حزب و نخست وزیر بعدی، دولت را اداره خواهم کرد.
در حالی که بوریس جانسون رهبر مستعفی حزب حاکم محافظه کار انگلیس مشغول ترمیم کابینه و جایگزینی ۵۹ عضو مستعفی دولت است، مخالفانش میگویند، او باید هر چه سریعتر دفتر نخست وزیری را تخلیه کند و سکان دولت را تا تعیین نخست وزیر جدید به یک سرپرست بسپارد.
آنجلا رینر، معاون حزب کارگر انگلیس در این باره میگوید: ثابت شده است که بوریس جانسون، دروغگو و متقلب است. ناکارآمدی اش آشکار شده و این که کماکان میخواهد دولت را اداره کند، کاملا غیرقابل قبول است. ما نمیتوانیم کشور را چند ماه دیگر به فردی بسپاریم که حتی مورد اعتماد اعضای دولت خودش نیست، چه برسد به مردم این کشور. این وضعیت باید به سرعت تغییر کند.
جانسون که نزدیک سه سال پیش در یک انتخابات درون حزبی و با وعده خروج انگلیس از بن بست جدایی این کشور از اتحادیه موسوم به برگزیت و غلبه بر نابسامانیهای ناشی از آن به قدرت رسید نه تنها نتوانست وعده اش را در این باره به سرانجام برساند؛ بلکه پرونده قطوری از رسواییها، بحرانها و ناکامیها را به جای گذاشت که به نوشته رسانههای انگلیس برخی از آنها در تاریخ این کشور سابقه نداشته است. شرایطی که موجی از تظاهرات و نارضایتیها را در پی داشت.
یک معلم انگلیسی در این باره گفت: درآمد مردم به علت تورم فزاینده، پایین آمده، استانداردهای زندگی مدام در حال کاهش است، بحران گرانی ها، مردم به ویژه کارگران را به شدت آزار میدهد.
تورم در انگلیس به بالاترین میزان در ۴۳ سال اخیر رسیده و به گفته رئیس بانک مرکزی انگلیس بازهم افزایش خواهد یافت، قیمت سوخت به بالاترین میزان در تاریخ این کشور رسیده، رشد اقتصادی انگلیس کمتر از اغلب ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان شده و در آستانه رکود اقتصادی قرار گرفته و در مدیریت همه گیری کرونا نیز انگلیس با جمعیت حدود ۶۷ میلیون نفری به هفتمین کشور دارای بیشترین جان باختگان کرونا در جهان مبدل شده است.
اینها و دهها مورد دیگر از جمله قانون شکنیهای نخست وزیر و مقامات ارشد دولت موجب شده تلاش برای بقای کوتاه مدت دولت جانسون هم با خشم رهبران احزاب مواجه شود.
نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند میگوید: من اصلا دولت محافظه کار را قبول ندارم، مردم این کشور، نمایندگان مجلس و حتی شماری از اعضای هیات دولت، اعتماد خود را به بوریس جانسون از دست داده اند و با باقی ماندن او در راس دولت در چند ماه آینده، بی ثباتی در این کشور بیشتر خواهد شد.
به نوشته برخی رسانههای انگلیس از جمله روزنامه دیلی میل، اکنون جنگ داخلی در حزب حاکم محافظه کار راه میافتد، زیرا نامزدهای بدست گرفتن رهبری حزب حاکم که به مقام نخست وزیری ختم میشود، به تکه پاره کردن همدیگر مشغول میشوند.
حزب کارگر انگلیس اعلام کرد، اگر جانسون در تخلیه دفتر نخست وزیری تعلل کند طرح رای گیری درباره بی کفایتی او را به مجلس ارائه خواهد داد.
اکنون، حتی شماری از اعضای ارشد حزب محافظه کار معتقدند جانسون باید هر چه سریعتر پست نخست وزیری را ترک کند تا بتوانند اعتماد از دست رفتهی حزب را بازیابی کنند.