پخش زنده
امروز: -
تنها مقامی که از شنیدن استعفانامه جانسون ابراز ناراحتی کرد، رئیس جمهور اوکراین بود و بقیه رهبران جهان، شانههای خود را به نشانه بی توجهی، بالا انداختند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن به نقل از نشریه ایندیپندنت، تنها مقامی که از شنیدن استعفانامه بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر انگلیس ابراز ناراحتی کرد، رئیس جمهور اوکراین بود و بقیه رهبران جهان، شانههای خود را به نشانه بی توجهی، بالا انداختند.
انتشار خبر استعفانامه بوریس جانسون از رهبری حزب حاکم محافظه کار، موجب ناراحتی جهانیان نشد و فقط رئیس جمهور اوکراین، از نبود وی ابراز ناراحتی کرده است.
این روزنامه انگلیسی افزود: ماه گذشته که بوریس جانسون توانست از نمایندگان حزب محافظه کار، رای اعتماد بگیرد، زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به وی در شبکههای اجتماعی تبریک گفته بود، زیرا پس از پوتین رئیس جمهور روسیه بوریس جانسون مشهورترین رهبر در اوکراین بود و رئیس جمهور اوکراین، کناره گیری وی را با "غم" شنید.
ایندیپندنت نوشت در فرانسه، یک روزنامه با اشاره به استعفاهای دهها نفری اعضای هیات دولت در مدت ۴۸ ساعت در اعتراض به نخست وزیر، شرایط را "سیرکی ۴۸ ساعته" نامید که در روز پنج شنبه به کناره گیری بوریس جانسون منجر شد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، زمانی بوریس جانسون را "یک دلقک" نامیده بود و در زمان نخست وزیری جانسون، روابط انگلیس و فرانسه هیچ گاه بهبود نیافت.
به نوشته ایندیپندنت، دولت آمریکا سونامی اعتصابها در دولت انگلیس را موضوع سیاست داخلی انگلیس میداند، اما سخنگوی دولت آمریکا، ابراز امیدواری کرد تغییر نخست وزیر، تغییری منفی در "روابط ویژه" میان دو کشور پدید نیاورد و روابط دو کشور، مستحکم به پیش برود.
ایندیپندنت نوشت رسانههای هندی اخبار درباره استعفاهای اعضای دولت انگلیس را منتشر کردند، اما فقط نگران روابط دو کشور، پس از کناره گیری بوریس جانسون بودند. همچنین رسانههای انگلیس، به ریشی سوناک (Rishi Sunak)، وزیر مستعفی خزانه داری توجه فراوان دارند، زیرا همسر و والدین وی، هندی اند و احتمال میرود وی برای رهبری حزب محافظه کار، نامزد و نخست وزیر بعدی انگلیس شود.
به نوشته ایندیپندنت، در خاورمیانه بوریس جانسون بزودی فراموش میشود، زیرا این عقیده وجود دارد که نخست وزیر انگلیس، خاورمیانه را بازاری برای فروش جنگ افزار و انبار نفت میپنداشت.
این نشریه انگلیسی افزود: جانسون بسیار هوادار اسرائیل بود و علیه ایران و متحدانش در منطقه، فعالیت میکرد؛ وی همچنین برای آزادی شهروندان دوتابعیتی همچون نازنین زاغری – راتکلیف، اقدام کافی نکرد و سخنان فاجعه بارش در زمان وزارت خارجه انگلیس، بر مدت زندانی شدن خانم زاغری افزود. بوریس جانسون هر زمان که بحث حقوق بشر میشد، از آن دفاع میکرد، اما فقط درباره کشورهای متحدش در خاورمیانه، از جمله مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، ساکت میماند.
ایندیپندنت افزود: در آمریکا جنوبی، خبر استعفای بوریس جانسون، واکنش رهبران این منطقه را در پی نداشت، زیرا روابط اقتصادی میان دو طرف، بسیار ناچیز است. پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، بوریس جانسون تلاش کرد تا روابط میان انگلیس و کشورهای آمریکای جنوبی را گسترش دهد، اما ناکام ماند.
به نوشته ایندیپندنت، در آفریقا به علت پیشینه سخنان نژادپرستانه بوریس جانسون درباره این قاره، روابط از سال ۲۰۱۹ تاکنون رشد نکرده است و به همین علت، وی در دوران نخست وزیری اش، فقط یک بار در ماه جاری، به منظور شرکت در نشست سران گروه کشورهای همسود به این قاره سفر کرد. بوریس جانسون زمانی که اغلب کشورهای قاره آفریقا را در "فهرست قرمز" کرونایی قرار داد، بار دیگر به نژادپرستی متهم شد.
بوریس جانسون رهبر حزب حاکم محافظه کار و نخست وزیر انگلیس دیروز و پس از اینکه دهها نفر از اعضای دولتش در اعتراض به عملکرد و رفتار او استعفا کردند و شمار دیگری نیز تهدید کردند در صورت کناره گیری نکردن او استعفا خواهند داد مجبور به کناره گیری از رهبری حزب حاکم محافظه کار شد، اما در اظهاراتش برای اعلام این خبر کاملا مشهود بود که با فشار و از سر ناچاری کناره گیری کرده است.