ظرفیت های بالقوهای سیستان و بلوچستان در تأمین امنیت غذایی کشور
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور استانهای وزارت جهادکشاورزی گفت: سیستان و بلوچستان در تأمین امنیت غذایی کشور ظرفیت های بالقوهای دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور استانهای وزارت جهادکشاورزی روز گذشته در مراسم معارفه رئیس
سازمان جهادکشاورزی استان گفت: سیستان وبلوچستان در جهت مهمترین اولویت و راهبرد برنامه های وزارت جهادکشاورزی یعنی تأمین اقتدار و امنیت غذایی پایدار کشور، ظرفیت خوبی دارد.
محمدی افزود: سیستان و بلوچستان ظرفیتهای ممتازی در تأمین گوشت قرمز، شیلات و آبزیان و تولید محصولات خارج از فصل و میوههای گرمسیری دارد.
وی تاکید کرد :توسعه زیر بخش های کشاورزی با ایجاد فرصت های شغلی جدید میتواند اقتصاد منطقه را متحول کند.
در این مراسم سیدحسینی بعنوان سرپرست جدید سازمان جهادکشاورزی استان معرفی و از خدمات نیکبخت قدردانی شد.
استان سیستان و بلوچستان با وسعتی در حدود 181758 کیلومتر مربع، حدود 11.1% از مساحت کل کشور را تشکیل میدهد و بزرگترین استان کشور از نظر مساحت است. این استان از جنوب 300 کیلومتر مرز آبی با دریای عمان و از مشرق 1100 کیلومتر مرز بینالمللی با دو کشور پاکستان و افغانستان دارد.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
پرورش دام؛ یکی دیگر از ظرفیتهای مهم این استان است و در حوزه ارزآوری و تامین گوشت مورد نیاز کشور نقش مهم و اثرگذاری دارد.