معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تا کنون ۳۲ مورد ابتلا به بیماری وبا در کردستان شناسایی شده است.
دکتر فرزام بیدارپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه هر ۱۰ مورد شناسایی شده اخیر، مربوط به شهر مریوان بوده و ابتلای داخلی است، گفت: خود این اشخاص سابقه سفر به عراق را ندارند اما با موارد شناسایی شده پیشین که سابقه سفر داشته اند در ارتباط بوده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: شاید یک دلیل صفر شدن موارد دارای سابقه سفر به کشور همسایه این باشد که آموزش افراد دارای قصد سفر به عراق، مانند کارگرانی که برای کار می روند، بیشتر شده و آموزش لازم در مورد رعایت دستورالعمل های بهداشتی علیه وبا به افراد داده می شود.
وی همچنین گفت: پیش از آغاز طغیان وبا در استان، یک مرکز دو نفره به شکل تمام وقت عبور و مرور مرزی را از نظر سلامت پایش می کرد اما پس از شناسایی موارد وبا، یک مرکز دو نفره دیگر به این کار اختصاص یافته است تا قسمت ترانزیت راننده ها هم کنترل شود.
دکتر بیدارپور گفت: از موارد شناسایی شده در استان، سه مورد مربوط به سنندج، سقز و کامیاران است و ۲۹ مورد دیگر در مریوان شناسایی شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در دو روستای مریوان که درگیری بیشتری داشتند، دستگاه کلرزنی نصب شده است تا همواره آب روستا کلرزنی شود و فاضلاب مناطق با درگیری بیشتر هم کلرزنی و آهک زنی می شود، گفت: نمونه گیری های انجام شده از این فاضلاب ها نشان می دهد اکنون آلودگی به باکتری مولد بیماری در آنها مشاهده نمی شود.
وی با بیان اینکه بیشتر موارد شناسای شده اخیر کشاورز هستند و روابط خویشاوندی با هم دارند، افزود: انتقال بیماری به واسطه آلودگی آب نبوده و آب این مناطق سالم است و بیماری به واسطه ارتباط های شخصی منتقل شده است.
دکتر بیدارپور گفت: افرادی که به شکل تک و توک شناسایی شده اند بیشتر همان هایی هستند که ابتلا از قبل بوده و بیماری در دوره نهفتگی خود بوده است.
وی افزود: برخورداری از نظام مراقبتی لازم برای تشخیص سریع و آموزش اطرافیان بیمار در استان، باعث شده است ابتلاها در حد موردی باقی بماند و به شکل گروهی رخ ندهد.
دکتر بیدارپور ادامه داد: موارد شناسایی شده به نوع خفیف بیماری مبتلا شده اند وحال عمومی این افراد خوب است، با وجود این، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد تا زمانی که به مدت سه هفته متوالی، موردی ثبت نشود نمی توان گفت طغیان سپری شده است.