موردی از ابتلا به بیماری وبا در مشهد شناسایی نشده است
مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر مشاهده بیماری وبا در خراسان رضوی، صحت ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای امسال تاکنون موردی از ابتلا به وبا در مشهد و شهرهای زیر پوشش این دانشگاه شناسایی نشده است و مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر مشاهده این بیماری صحت ندارد.
دکتر سید جواد حسینی امروز افزود: هر ساله با شروع فصل گرما و ابتلای برخی از شهروندان به بیماری های ویروسی که علائم مشترک با "وبا" دارند، شایعاتی مبنی بر شیوع این بیماری در جامعه انتشار می یابد.
حسینی تصریح کرد: برخی میوه های فصل گرما ذاتا مسهل هستند و شهروندان صرف دیدن این علامت ها، نباید نگران درگیری با بیماری شوند و در صورتی که فرد بیش از ۳ مرتبه در روز شکم روی همراه با اسهال داشته باشد، باید به مراکز بهداشت مراجعه کند.
وی اسهال های مکرر در فردی که با بیمار مبتلا تماس داشته است را از علائم اصلی ابتلا به بیماری وبا دانست و گفت: ۷۵ درصد مبتلایان به وبا علائم بالینی ندارند و فقط همراه با اسهال خفیف است، ۲۰ درصد اسهال متوسط و تنها حدود ۵ درصد علائم بالینی مانند اسهال خیلی شدید و دل درد دارند.
دکتر حسینی با اشاره به مشاهده برخی از موارد وبا در همسایگان شرقی و غربی کشور گفت: افرادی که قصد سفر به مناطق آلوده به بیماری را دارند باید مراقب سلامتی خود باشند و بهداشت فردی شامل شستن دست با آب و صابون، مصرف آب آشامیدنی سالم و خوردن میوه و سبزی پس از ضدعفونی را رعایت کنند، همچنین مواد غذایی را از مراکز بهداشتی تهیه کنند.
وبا، باکتری "ویبریو کلرا" است که از طریق نوشیدن آب آلوده یا خوردن مواد غذایی غیر بهداشتی وارد بدن شده و موجب بروز عفونت در روده می شود. این بیماری در طول تاریخ هفت بار همه گیری جهانی گسترده داشته است. این باکتری در میوه ها، سبزیجات خام، آب های راکد، محصولات دریایی و غذاهای آلوده وجود دارد. سازمان بهداشت جهانی پیش از این اعلام کرده بود، سالیانه حدود چهار میلیون نفر به این بیماری مبتلا می شوند که ۱۴۳ هزار نفر از آنها جان خود را از دست می دهند.