مدیر جهاد کشاورزی بابل: ۳۴۰ هزار تریکوکارت زنبور تریکوگراما و حشرات مفید در شالیزارهای این شهرستان نصب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، محسن علی گل زاده گفت: با نظارت مستمر کارشناسان این مدیریت و کارشناسان بخش خصوصی در قالب شبکه مراقبت برای مبارزه بیولوژیک با ساقه خوار برنج، تا کنون ۳۴۰ هزار تریکوکارت زنبور تریکوگراما و حشرات مفید در ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار شالیزارهای شهرستان بابل توزیع و نصب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل افزود: این زنبور به عنوان یک حشره مفید، تخم حشرات زیان آور مزارع برنج مانندکرم ساقه خوار برنج، کرم ساقه خوار ذرت، کرم سبز برگ خوار و سایر آفتهای پروانهای را انگلی کرده و آنها را از بین میبرد.
علی گل زاده با بیان اینکه اندازه بدن زنبور تریکوگراما ۰.۲ تا ۱.۵ میلی متر متفاوت بوده و رنگ بدن آنها مایل به سیاه است گفت: زنبور نر و ماده با توجه به شاخک آنها از همدیگر قابل تشخیص بوده که بند انتهایی شاخک زنبور نر طویل و با موهای بسیار بلند، اما بند انتهایی شاخک ماده کوچک چماقی با موهای بسیار کوتاه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به متفاوت بودن طول عمر زنبورهای تریکوگرامای نر و ماده، بر اساس شرایط محیطی و مواد غذایی افزود: تولید محصول سالم، توسعه کشت پایدار، حفظ محیط زیست، جلوگیری از آلودگی آب، خاک و از بین رفتن حشرات مفید، کاهش مصرف سموم شیمیایی، کاهش هزینه تولید و حفظ سلامت و بهداشت کشاورزان از اهداف اجرای طرح مبارزه بیولوژیک به شمار میرود.