علوم شناختی از جمله فناوریهای نوظهوری است که میتواند در کنار دیگر علوم کاربردی به ارتقای عملکردهای ذهنی و جسمی انسان کمک کند.
یکی از الزامات و ابزارها برای توسعه این عرصه فناورانه را تجهیزات آزمایشگاهی تشکیل میدهد. تجهیزات و دستگاههایی که در دسترس فعالان این عرصه و پژوهشگران قرار گرفته است تا به کمک آنها بتوانند گامی مثبت برای گسترش علمی این حوزه بردارند.
در همین زمینه با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر ۲۸۹ تجهیز و دستگاه آزمایشگاهی کاربردی در حوزه فناوریهای شناختی به اشتراک گذاشته شده است تا کاربران بتوانند از این ابزارها برای توسعه این حوزه علمی در کشور استفاده کنند.
این تجهیزات را ۴۳ مجموعه آزمایشگاهی به اشتراک گذاشته اند، «آزمایشگاه تحقیقاتی زیست فناوری مولکولی دانشکده زیست شناسی پردیس علوم دانشگاه تهران»، «آزمایشگاه تحقیقاتی علوم و مهندسی اعصاب دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران»، «آزمایشگاه ترمیم در سیستم عصبی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس»، «آزمایشگاه تکنولوژی عصبی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان» و «آزمایشگاه ثبت الکتروفیزیولوژیک مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی» از جمله این مراکز هستند.