معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه تراز تجارت خارجی ایران در دو ماه ابتدای سال جاری مثبت بوده، گفت: پیش بینی میشود میزان صادرات امسال به ۴۵ تا ۵۵ میلیارد دلار برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، صفری در کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، ترانزیت، حمل و نقل،
وی گفت: این فاکتورها شامل صادرات، واردات، ترانزیت، دیپلماسی انرژی، برق و آب، صدور خدمات مهندسی و ترانزیت در شاخههای مختلف و انتقال تکنولوژی هستند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: به عنوان مثال در زمینه ارزآوری واردات، کالای مورد نیاز ممکن است از یک منطقه خاص تأمین شود که سعی میکنیم این نیاز را از چند کشور تأمین کنیم.
صفری با بیان اینکه در چند ماه گذشته اقلامی به مجموعه کالاهای وارداتی کشاورزی افزوده شده، گفت: همچنین برای تکنولوژیهای مورد نیاز کشور، ارز صادر میکنیم که از جمله آن میتوان به حوزههایی مانند دارو، مواد غذایی، پرورش مرغ یا تخم مرغ و سایر کالاها اشاره کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: بر اساس توافقهای صورت گرفته، کالاهایی مانند ذرت، جو و گندم وارد و در مقابل محصولات شیمیایی مانند کود اوره در اختیار کشورهای دیگر قرار میگیرد.
صفری با اشاره به اینکه صدور خدمات مهندسی برای ما مهم است، تصریح کرد: در کشورهایی از قبیل عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای خلیج فارس و عمان همچنین آفریقا و آمریکای لاتین این کار را انجام میدهیم.
وی با اشاره به ارزآوری ترانزیت عنوان کرد: در این زمینه کریدور شمال - جنوب بر دو پایه چابهار، بندرعباس، آسیای مرکزی، روسیه، قفقاز و از طریق قفقاز - گرجستان به دریای سیاه و سپس به اروپا و کریدور پاکستان - ایران - قفقاز- گرجستان به اروپا و کریدور ترکیه - ایران - پاکستان به چین و برعکس فعال است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به وضعیت صادرات با کشور افغانستان و هم مرزی آن با خراسان جنوبی گفت: وضعیت این کشور از گذشته تاکنون پایدار نبوده لذا باید تجار و بخش خصوصی تمرکز خود را به کشورهای دیگر نیز لحاظ کنند.
صفری افزود: اتاقهای بازرگانی سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی باید با همدیگر کنسرسیومی در جهت صادرات تشکیل دهند.
وی گفت: در زمینه محصولات کشاورزی مطرح شد که خراسان جنوبی کشت فراسرزمینی را در کشور افغانستان در دستور کار قرار دهد که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد و خراسان جنوبی نباید تنها روی کشور افغانستان تمرکز کند بلکه مبادلات تجاری و صادرات با کشورهای پاکستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیایی نیز باید مدنظر قرار بگیرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه به دنبال این هستیم که صادرات کشور متوقف نشود، اظهار داشت: در ارتباط با کالاهای مورد نیاز دامپروری سراغ مناطقی مانند آفریقا رفتهایم.
صفری افزود:در زمینه محصولاتی مانند مصالح ساختمانی، سیمان، محصولات کشاورزی، سنگ آهن و محصولات استراتژیک هم میتوان صادرات داشته باشید.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: در بازدیدی که امروز از مرز ماهیرود و یزدان انجام دادیم برخی مشکلات از قبیل نبود زیرساختها وجود داشت که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
صفری با بیان اینکه باید از ظرفیت و پتانسیلهای موجود در مرزهای استان به درستی استفاده شود افزود: درخواستها و مطالبات مربوط به مرزهای خراسان جنوبی باید از طریق استانداری به ما ارسال شود وظیفه ما نیز پیگیری و رفع مشکلات بوده و خود را موظف به رفع آن میدانیم.
اشرفی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز از پیگیری جدی برای اخذ مجوز کولبری از مرزهای استان خبر داد و گفت: در مکاتبه ای با امضای استاندار در صدد هستیم تا از طریق دولت مجوز کولبری را برای استان اخذ نماییم.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان هم با بیان این که تغییر در مقاصد صادراتی از اهداف وزارت امور خارجه است گفت: با رایزنیهایی که اخیرا انجام شده، قرار است سفر سرمایه گذاران از کشورهای آسیای میانه به خراسان جنوبی انجام شود.
حیدری فرد همچنین حمایت بخش دولتی از بخش خصوصی را بیش از پیش خواستار شد و آن را در حل مشکلات سرمایه گذاران اثرگذار دانست.
احتشام رییس اتاق بازرگانی بیرجند نیز بر تامین زیرساختهای صادراتی در مرز ایران و افغانستان تاکید کرد و گفت: علاوه بر این وزارت خانهها میتوانند با حمایت از سرمایه گذاران در توسعه صادرات و شناسایی بازارهای هدف صادراتی نقش خوبی داشته باشند.
همچنین در این نشست، سرمایه گذاران مشکلاتی که در زمینه صادرات با آن مواجه هستند را بیان کردند.