پخش زنده
امروز: -
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: اولویت معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، ارزآوری به داخل کشور از طریق افزایش حجم صادرات است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، صفری در شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که در سایت مرزی ماهیرود برگزار شد، افزود: وظیفه و هدف معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، ارزآوری برای کشور و ایجاد شغل در کنار آن است که با ورود ارز به کشور، اقتصاد کشور رونق گرفته و مشکلات ما رفع میشود.
وی با اشاره به اینکه با تعریف ۱۰ فاکتور، مسائل مربوط به تأمین ارز را برای کشور دنبال میکنیم، گفت: از مهمترین این فاکتورها صادرات و وارداتِ مفید است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در دو دهه اخیر تحولات زیادی در مرز خراسان جنوبی ایجاد شده، افزود: یکی از این تحولات ایجاد جاده دسترسی به نوار مرز است.
صفری با اشاره به بازدید سال گذشته دکتر قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان و تیم همراه از مرزهای خراسان جنوبی گفت: نماینده ویژه آیت الله رئیسی با طرف مقابل مذاکرات زیادی داشته که سبب شد بازارچه ماهیرود خراسان جنوبی مجدد راهاندازی شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری نیز پیگیری وزارت امور خارجه برای استقرار سرکنسول غیرمقیم در خراسان جنوبی را به عنوان یکی از مهمترین درخواستهای استان مطرح کرد و گفت: با استقرار سرکنسول غیرمقیم، خدمات مورد نیاز تجار و مسافران هفتهای دو یا سه روز در استان ارائه خواهد شد.
اشرفی افزود: در حال حاضر تجار فراه برای دریافت خدمات باید به هرات مراجعه کنند و تجار استان ما نیز خدمات مورد نیاز خود را از خراسان رضوی دریافت میکنند که این موضوع دسترسی تجار و مسافران به خدمات را سخت و زمان بر میکند.
به گفته وی، بستر و زمینه این کار قبلاً مهیا شده، اما به دلایلی متوقف شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، حضور معاون اقتصادی وزارت امور خارجه در استان را مغتنم شمرد و با اشاره به بازدیدی که از بازارچه مرزی یزدان صورت گرفته، گفت: از آنجایی که بازارچه یزدان را ایشان خود افتتاح کرده بودند، وضعیت فعلی آن را اسفناک خواندند و تأکید داشتند که این بازارچه زمانی که افتتاح شد از وضعیت خوب و مطلوبی برخوردار بوده و نباید به این سرنوشت دچار میشد.
اشرفی با بیان این که در حوزه جهاد کشاورزی برخی اقلام نظیر نهادههای دامی را میتوانیم از افغانستان وارد کنیم، افزود: قبل از این، کاه و یونجه را با استفاده از ظرفیت بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) وارد کرده ایم.
وی با بیان این که در جلسه ستاد تنظیم بازار کشور، اختیار این مقوله برای تنظیم بازار، به وزیر جهاد کشاورزی تفویض شده، خاطرنشان کرد: بر اساس این دستورالعمل استانهای مرزی میتوانند نهادههای دامی را از کشورهای همسایه وارد کنند لذا در این خصوص مکاتبات لازم صورت گرفته و تأکید وزارت امور خارجه میتواند این روند را تسریع کند.
اشرفی تأکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که برای رونق در مرز ماهیرود، پایانه مرزی و درب اقتصادی فعال باشند.