پیش همایش ملی بزرگداشت آیت الله محمد کوهستانی در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،پیش همایش ملی بزرگداشت آیت الله محمد کوهستانی، صبح امروز با حضور جمعی از شخصیتهای علمی و فرهنگی و مسئولان استانهای مازندران و خراسان رضوی در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مشهد برگزار شد.
دکتر حسن بلخاری قهی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، در این همایش با اشاره به روایات ائمه معصومان (ع) درباره تجلیل از مقام عالمان گفت: آیت الله کوهستانی از جمله افرادی بود که در مسئله علم به تحقق رسید و این امر نیز ناشی از مقام تحقیق ایشان بود.
او با اشاره به اینکه متأسفانه تا کنون آثار محدودی درباره شخصیت اخلاقی این عالم وارسته منتشر شده است، افزود: مجموعه مقالات این همایش ملی توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور منتشر خواهد شد تا مردم با ابعاد مختلف شخصیت این عالم وارسته بیش از پیش آشنا شوند.
محمود شالویی مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در سخنانی با تجلیل از شخصیت آیت الله کوهستانی گفت: چهرههای شاخص و نورانی زیادی هستند که میبایست به نسل امروز معرفی شوند.
او تأکید کرد: این چهرهها نشانههای خداوند هستند که برای مردم به ارمغان گذاشته شدهاند و باید به مردم معرفی شوند.
آیتالله کوهستانی عبودیت را تا بالاترین مدارج پیمود
آیت الله سید احمد علم الهدی نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، نیز گفت: آیت الله کوهستانی از جمله افرادی بود که مراتب عبودیت را تا بالاترین مدارج پیمود و بهترین زاد و توشه را از زندگی خود در این دنیا برداشت کرد.
وی افزود: اگر اعتماد به خدا را در خود نهادینه کنیم و به خدا توکل داشته باشیم، به همه چیز میرسیم و آیت الله کوهستانی نیز با عمل به این مهم در زندگی خود، به مقام والایی رسید.
آیت الله علمالهدی گفت: متأسفانه امروزه ما به جای آنکه به خدا توکل کنیم، به خود توکل میکنیم و به افرادی که صاحب منصب و مقام هستند، توسل میکنیم و از خدا که مسببالاسباب است غافل هستیم و باید توجه کنیم که اگر از این مدیریت پنهان الهی غافل شویم، مغلوب استکبار خواهیم شد.
او با بیان خاطراتی از کرامات آیت الله کوهستانی ادامه داد: آیت الله کوهستانی از صفا و اخلاصی کمنظیر برخوردار بود که سخنان و توصیههای اخلاقی خود را با زبانی ساده و خالی از تکلف بیان میکرد.
آیت الله علمالهدی با انتقاد از عدم توجه به تقوای الهی در جامعه گفت: در جامعه سیاستزدهای هستیم که توجه به آخرت و تقوا و مقامات عالیه بندگی خدا در آن کمرنگ شده است و جای خالی افرادی نظیر آیت الله کوهستانی در این زمانه احساس میشود.
نماینده، ولی فقیه در مازندران، نیز با اشاره به بخشهایی از زندگی آیت الله کوهستانی، وی را عالمی عارف، واصل، صاحب نفوذ بر دلها، صاحب نفس و دینی دانست و گفت: تجلیل از چنین عالمانی، توفیقی بزرگ است.
آیت الله محمدباقر محمدی لائینی با تقدیر از همه افرادی که در راستای برگزاری همایش تجلیل از این عالم دینی تلاش کردهاند، افزود: تجلیل از عالمان صاحب نفس که نه فقط در جنبههای عقلی و معرفتی سرآمد بودهاند، بلکه بر دلهای مردم تأثیر داشتهاند، توفیق بزرگی است.
سید محمود حسینیپور استاندار مازندران، نیز در این مراسم با اشاره به اینکه استان مازندران، مهد علویان و از مناطق عالمپرور ایران بوده است گفت: متأسفانه تا کنون آنچنان که در شأن این عالمان بوده، از این بزرگان تجلیل صورت نگرفته است.
وی با انتقاد از وجود زمینههای تهاجم فرهنگی در استان مازندران خاطرنشان کرد: معرفی اینگونه شخصیتهای علمی و فرهنگی در استان که عناصر هویتی استان هستند، میتواند در ابعاد مختلف در اقشار مردم تأثیرگذار باشد و در از بین بردن زمینههای فساد اخلاقی تأثیر بسزایی داشته باشد.
آیت الله محمد کوهستانی در سال ۱۲۶۷ در بهشهر مازندران متولد شد. وی در نوجوانی وارد حوزه علمیه شهرستان بهشهر شد و بیشتر تحصیلات مقدماتی خویش را در همین حوزه و همچنین حوزههای علمیه ساری و بابل گذراند.
پس از آن برای ادامه تحصیل، وارد حوزه علمیه مشهد شد و از محضر اساتیدی از جمله حضرات آیات نجفعلی فاضل استرآبادی، حسین قمی، محمد کفایی، عبدالحسین فقیهی بهرهمند شد. آیت الله کوهستانی پس از آن به حوزه نجف رفت و در مجالس درس حضرات آیات حسین نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی و ضیاءالدین عراقی حاضر شد.
وی پس از بازگشت به ایران در حوزه علمیه مشهد به تدریس علوم دینی اشتغال داشت و در نهایت در سال ۱۳۵۱ درگذشت. پیکر وی پس از تشییع با شکوه در شهرستان بهشهر و شهرهای بین راه بهشهر- مشهد، در رواق دارالسیاده حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.