پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان : آیت الله طبرسی همواره حلقه اتصال بین مردم و مسوولان بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، مراسم دومین سالگرد درگذشت مرحوم آیتالله نورالله طبرسی نماینده فقید ولی فقیه در مازندران دیشب با حضور آحاد مردم و مسوولان در مصلای امام خمینی ساری برگزار شد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در این مراسم گفت : آیت الله طبرسی همواره حلقه اتصال بین مردم و مسوولان بود و توانست ساماندهی خوبی در حوزه فرهنگی و دینی در دیار علویان ایجاد کند.
حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی سلیمانی با تشریح نقش مرحوم طبرسی در هشت سال دفاع مقدس و حضور داوطلبانه رزمندگان مازندران با مرکزیت ساری که توسط ایشان مدیریت میشد افزود: مرحوم آیت الله طبرسی به معنای واقعی احساس مسوولیت دینی و سیاسی میکردند و در یک روز با وجود مسوولیت سنگینی که داشت برای ۷۰ شهید مازندران و ۸۰ شهید استان گلستان که آن زمان بخشی از مازندران بود نماز اقامه کرد.
امام جمعه کاشان تصریح کرد: همه ما امروز در حق این عالم ربانی که برای حفظ شرایط فرهنگی و دینی تلاش حدود ۵۰ ساله داشت، مسوولیت داریم و باید ادامه دهنده راه ایشان باشیم.
وی به اهمیت فعالیتهای فرهنگی، دینی و اسلامی در شرایط سخت تهاجم فرهنگی امروز علیه کشور اشاره کرد و افزود: اگر همه به رهنمودهای رهبری بدرستی عمل کنیم براحتی میتوانیم همه این تهاجمها را خنثی کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی گفت: اگر همه مسوولان و مردم همانند رهبری بدرستی آموزههای اهل بیت را سر لوحه کارها و برنامههای خود قرار دهند، این انقلاب و نظام در ادامه راهش مستحکمتر پیش خواهد رفت.
وی افزود : طی سالهای پس از انقلاب و در سختترین شرایط این نظام، مقام معظم رهبری هیچگاه آیه یاس و ناامیدی نخوانده اند و همه باید از این روش تبعیت کنیم. باید با مردم این نظام و انقلاب خوشرویانه برخورد و برای حل مشکلاتشان سنگ تمام بگذاریم و بویژه به فقرا و مستضعفان به صورت ویژه توجه کنیم.
آیت الله نورالله طبرسی
آیت الله نورالله طبرسی به عنوان یکی از انقلابیون خطه مازندران، نقش بسزایی در مبارزات علیه رژیم پهلوی داشت. او از سال ۱۳۴۲ و زمانی که امام راحل عَلَم پرچم مبارزه علیه طاغوت را برافراشت در تظاهرات قم شرکت داشت، اعلامیههای امام و انقلابیون را پخش و برای آگاه کردن مردم سخنرانی میکرد. این روحانی وارسته مازندرانی نه تنها در فاجعهای که رژیم شاه برای مدرسه فیضیه قم ایجاد کرده بود حضور داشت، بلکه در مراجعت امام راحل به قم و جشن بزرگ مدرسه فیضیه برای ورود امام نقش داشت و سابقه مبازراتیش در تهران علیه نظام ستم شاهی هم ثبت شده است.
زندگینامه
نورالله طبرسی در فروردین ۱۳۱۹ در روستای «سوچلما» بخش هزار جریب مازندران از توابع شهرستان نکا متولد شد. پدر وی حسن طبرسی سوچلمایی فرزند آخوند ملا یدالله از علمای سرشناس هزار جریب بود. حسن طبرسی از علمای برجسته مازندران و منطقه هزار جریب بود که پس از تحصیلات در حوزه علمیه مشهد مقدس و نجف اشرف به مازندران مراجعت کرد. وی در اواخر عمر در شهرستان ساری مقیم شده بود و در مسجد شاه غازی سابق و سجاد فعلی مشغول امامت و فعالیتهای دینی بود.
نورالله طبرسی تا سن حدود ۱۲ سالگی در روستای خود سوچلما در مکتب خانه قرآن خواندن و نوشتن را فرا گرفته و پس از آن در حوزه علمیه کوهستان و در خدمت آیت الله کوهستانی و در آن مدرسه قسمت اعظم جامع المقدمات، ادبیات عرب و صرف و نحو را فرا گرفته و به مدت دو سال در آن حوزه حضور داشت.
پس از دو سال تحصیل در کوهستان راهی حوزه علمیه قم شده و در آنجا حدود ۲۰ سال مشغول تحصیل علوم دینی بود. سطوح مقدماتی و عالیه را نزد استادان و مدرسینی همچون آیات عظام اعتمادی، فشارکی، امینیان، ستوده و صلواتی؛ مکاسب و کفایه را در خدمت آیات عظام فاضل لنکرانی و علی مشکینی و سیدمحمدباقرسلطانی طباطبایی و سید حسین طباطبایی بروجردی و اساتیدی همچون جوادی آملی، حسنزاده آملی و دیگران خواند.
وی از سال ۱۳۴۲ به صف مبارزه با دولت وقت پیوسته و با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیتهای سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب میشود. وی همچنین یکی از دستاندرکاران مراسم استقبال از روحالله خمینی به قم پس از ماجرای مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.
طبرسی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۱۳۵۲ در ساری مقیم شد و در شهرستان ساری به فعالیتهای سیاسی و مذهبی پرداخت. در ابتدای انقلاب اسلامی با سرپرستی آیت الله مصطفی صدوقی کمیته انقلاب اسلامی در ساری تشکیل داد که اداره امور شهری را به عهده داشت. نورالله طبرسی در طول جنگ هشت ساله با عراق به فعالیتهای پشتیبانی از جنگ میپرداخت. بارزترین نقش وی در کنار آیت الله هادی روحانی در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بودهاست.
وی در سال ۱۳۵۹ از سوی روحالله خمینی به عنوان امام جمعه دائم ساری منصوب شد و پس از درگذشت آیت الله هادی روحانی نماینده، ولی فقیه وقت در مازندران و امام جمعه بابل، توسط حضرت آیت الله خامنه ای، نماینده، ولی فقیه در مازندران شد. سرانجام در دهم آبان سال ۱۳۹۸ به دلیل بیماری از این سمت استعفاء داد و در ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ دارفانی را وداع گفت.
او همچنین در دو دوره از سوی مردم استان مازندران به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. وی در ۲۷ سالگی (سال ۱۳۴۶) ازدواج کرد و دارای چهار دختر و سه پسر است.
آثار
پروا پیشگان در کلام امیرالمؤمنین، خطبه متقین
آئینه هدایت