رهبر حزب ملی اسکاتلند در پارلمان محلی این منطقه بر ضرورت برگزاری همه پرسی تاکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، کمتر از ۸ سال از نخستین همه پرسی به منظور استقلال اسکاتلند از انگلیس میگذرد. همه پرسی که درآن ۴۵ درصد اسکاتلندیها به استقلال از انگلیس رای دادند و استقلال طلبان با درصد کمی ناکام ماندند، اما میگویند اکنون شرایط فرق کرده است و مردم اسکاتلند آگاهتر شده اند و اغلب موافق جدایی اند.
نیکولا استورجن رهبر حزب ملی اسکاتلند در پارلمان محلی این منطقه بر ضرورت برگزاری همه پرسی تاکید کرد و گفت: اسکاتلند نسل هاست که برای مستقل نبودن، هزینه میپردازد. دولت انگلیس سیاستهایی اعمال میکند که ما به آنها رای نداده ایم، اقداماتی صورت میدهد که مورد حمایت ما نیست و در اغلب موارد مانع پیشرفت ما میشود.
دولت انگلیس و نمایندگان حزب حاکم محافظه کار بلافاصله مخالفت خود را با جدایی اسکاتلند از انگلیس اعلام کردند. داگلاس راس رئیس حزب محافظه کار در اسکاتلند با انتقاد از طرح دوباره همه پرسی اسکاتلند گفت: ما وارد بازی نیکولا استورجن نمیشویم. زمانی که کارهای اساسی بر زمین مانده است، ما وارد امور دیگر نمیشویم. کارهای اساسی همچون مبارزه با بحران هزینههای زندگی، سرمایه گذاری در خدمات عمومی و بازسازی اقتصادمان باید در اولویت باشد.
استورجن وزیر اول اسکاتلند که از پیش از مخالفت دولت مرکزی با جدایی اسکاتلند آگاه بود گفته موضوع را به دادگاه عالی ارجاع داده است تا مجوز برگزاری همه پرسی را به صورت قانونی دریافت کند. اختلاف نظرها درباره جدا شدن اسکاتلند از انگلیس، پس از اتحاد این دو منطقه از ۳۱۵ سال پیش تا کنون همچنان باقی است.
یک شهروند اسکاتلندی معتقد است اسکاتلند باید بخشی از بریتانیا باشد نه یک کشور مستقل.
اما یک شهروند دیگر اسکاتلندی میگوید: زمان همه پرسی کلی اطلاعات نادرست به خورد مردم داده شد، اما اکنون با آشکار شدن بخشی از حقایق، مردم از پیامدهای جدایی از اتحادیه اروپا آگاه شدند و حتی شمار زیادی از افرادی که با برگزیت موافق بودند با آن به مخالفت برخاستند.
یک شهروند دیگر اسکاتلند نیز معتقد است مردم اسکاتلند با رای به دولت فعلی این منطقه، آن را بر سر کار آوردند و این دولت در صدد است دومین همه پرسی را برای جدایی این منطقه برگزار کند. یکی از پیامدهای اتحاد ما به انگلیس، همین وضعیت اقتصادی است که میبینیم.
نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند، مهر ماه سال آینده را زمان برگزاری دومین همه پرسی استقلال این منطقه اعلام کرده است، البته این مسیر، ناهموار خواهد بود، اما حزب ملی اسکاتلند تاکید کرده حتی اگر دولت انگلیس مانع برگزاری همه پرسی استقلال در سال آینده شود، در انتخابات عمومی دو سال بعد، با هدف جدا کردن اسکاتلند از انگلیس وارد انتخابات خواهد شد تا فشارها بر دولت انگلیس را بیشتر کند.
در همه پرسی بر سر جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا ۶۲ درصد مردم اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده بودند و حالا میگویند دولت انگلیس برخلاف نظر اکثریت مردم اسکاتلند کشور را از اتحادیه اروپا خارج کرده است و آنان حق دارند درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند.