پخش زنده
امروز: -
لایحه دولت انگلیس مبنی بر ضرورت لغو یکجانبه بخشهایی از توافق این کشور با اتحادیه اروپا، بر سر مرزهای ایرلند شمالی، در نخستین خوانش در مجلس عوام این کشور اکثریت آرا را به دست آورد، اما حتی در دورن حزب حاکم و میان نمایندگان ارشد این حزب با مخالفتها مواجه شد.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در نشست دوشنبه شب مجلس عوام بریتانیا، حزب محافظه کار (حزب حاکم) توانست با ۷۴ رای بیش تر، لایحه مورد نظر را در خوانش نخست به تصویب برساند.
به نوشته دیلی میل، شماری از اعضای حزب حاکم، از جمله ترزا می، رهبر اسبق این حزب و نخست وزیر پیشین انگلیس به این لایحه رای منفی دادند، چون آن را به علت نقض یک پیمان بین المللی، غیرقانونی و سبب اسیب زدن به حیثیت این کشور میدانستند.
ترزا میدر سخنان خود در مخالفت با لایحه دولت گفت این نقض قانون، جایگاه این کشور را در سطح جهان متزلزل میکند.
روزنامه دیلی میل در این باره نوشت با این روند، خوانشهای متعدد و رای گیریها گوناگون در دو مجلس اعیان و عوام موجب خواهد شد تصویب نهایی این لایحه تا پایان سال جاری میلادی به درازا بکشد.
در رای گیری دیشب مجلس عوام انگلیس، ۲۹۵ رای مثبت و ۲۲۱ رای منفی به لایحه دولت داده شد و شمار زیادی از اعضای حزب حاکم محافظه کار، رای ممتنع دادند.
دور جدید رویا رویی پسا برگزیتی انگلیس و اتحادیه اروپا با اقدام اتحادیه اروپا در رد درخواست دولت انگلیس به منظور گفتگوی دوباره بر سر پیمان جدایی این کشور از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit) شکل گرفت و این اتحادیه اعلام کرد علیه هرگونه اقدام یکجانبه انگلیس شکایت میکند. دولت انگلیس اعلام کرده در صدد است تا بازرسیهای مرزی در دریای میان انگلیس و ایرلند شمالی را برچیند و نقض توافق با اتحادیه اروپا را نقض قانون نمیداند.
ماروش سفروویچ، کمیسر برگزیت و نایب رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفته است این اقدام دولت بریتانیا، "آسیب زا"ست و این کمیسیون علیه دولت بریتانیا اقدام خواهد کرد. توماس بایرن (Thomas Byrne)، وزیر امور اروپایی در دولت ایرلند نیز گفت اقدام دولت بریتانیا در نقض توافق بین المللی، "قطعا پیامدهایی" خواهد داشت و آنالنا بربوک (Annalena Baerbock)، وزیر خارجه آلمان نیز بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا را به سیاسی کاری درباره صلح در ایرلند شمالی متهم کرد.
مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همه پرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأیدهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن در ان رأی دادند.
بریتانیا پس از توافق با اتحادیه اروپا، در ساعت ۲۳ روز پنج شنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۹ خورشیدی، با جدایی از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت، از بازار مشترک و نیز گمرک مشترک اتحادیه اروپا خارج شد و به عنوان نخستین کشور به عضویت ۴۷ ساله اش در اتحادیه اروپا پایان داد. پس از این جدایی، چگونگی بازرگانی میان اتحادیه اروپا و بریتانیا، به ویژه با ایرلند شمالی که در جزیره ایرلند واقع است و تنها راه زمینی بریتانیا با اتحادیه اروپاست، به چالشی میان دو طرف مبدل شده است.