کشاورزی از جمله صنایعی است که برای توسعه یافتگی نياز به استفاده از فناوریهایی دارد که کارآمدی اقدامات و کیفیت محصولات تولیدی را افزایش میدهند.
«آسیبپذیری بالای محصولات کشاورزی و دامی در مقابل شرایط آبوهوایی نامساعد، خشکسالی، توفان، سیلو...»، «محدودیت منابع و زمین برای تامین نیاز غذایی جمعیت روبهرشد و اثرات مخرب زیستمحیطی فعالیتهای گسترده کشاورزی و دامداری»، «از دست رفتن حجم زیادی از محصولات و کاهش بهرهوری به دلیل عدم اطلاع از وضعیت و نیازهای هر محصول»، «پیچیدگی مدیریت یکپارچه و کارآمد فعالیتهای کشاورزی و دامداری»، وجود واسطههای متعدد و عدم دسترسی مستقیم به تامینکنندگان، مصرفکنندگاناصلی و تحولات بازار از جمله چالشهایی است که فعالان در صنعت کشاورزی با آن مواجه هستند.
چالشهایی که تنها با کمک مدیریت صحیح، استفاده از تجهیزات مدن و فناوریهای نوظهور قابل رفع هستند و با کمک این عوامل میتوان صنعت کشاورزی را به شکلی پایدار توسعه داد. در کنار این عوامل، موضوعاتی، چون ارتقای سطح علمی کشاورزان و شکل دهی شبکههای تخصصی، تسهیل و بهبود فعالیتهای مدیریتی، روشهای نوین کشاورزی و کشاورزی دقیق و خرید و فروش آنلاین هم میتواند در تحقق این موضوع کمک کننده باشد.
صنعت کشاورزی از جمله صنایعی است که در ایران چندان با فناوری عیاق نشده و هنوز سهم شرکتهای دانش بنیان و خلاق و فناوریها در این عرصه قابل قبول نیست و به همین دلیل این صنعت در ایران همچنان به شیوه سنتی و با کارکردی پایینتر از حد استانداردهای جهانی ادامه حیات میدهد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا این خلا را با توانمندی و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و خلاق پر کند.