پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد: در صورت اجرای کامل سند سازگاری با کم آبی، از خشکسالی رهایی می یابیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جوادیان زاده در نشست هیئت اندیشه ورز صدا و سیمای مرکز یزد گفت: با کمک وزارت نیرو زیر ساختهای خوبی فراهم و یک برنامه سازگاری با کم آبی تهیه شده است.
وی افزود: الان راه نجات استان و کشور اجرای سند سازگاری با کم آبی است هر چند که تصویب این سند دچار انحرافاتی شد که این باید حل شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد گفت: سال پیش سال بسیار خشکی را داشتیم که بسیار نگران کننده بود و امسال نیز نسبت به سال آبی گذشته باز هم ۱۵ درصد کاهش بارش را داشتیم که نسبت به بلند مدت ۳۵ درصد کاهش بارش را نشان میدهد.
جوادیان زاده با بیان اینکه نگرانی کم آبی، خشکسالی و کمبود بارش همیشه وجود دارد، گفت: امکان مدیریت وجود دارد و بسیاری از کشورها هستند که سرانه آب برای هر نفر بسیار کمتر از کشور ماست، ولی در حال گذران امور هستند و مشکلی هم ندارند.
وی افزود: در زمینه منابع مشترک قبلا به صورت دوستانه برداشت میشد ولی اکنون جنبه رقابتی پیدا کرده، در زمینه برداشت بیشتر، تراژدی رقابت بر سر منابع آبی در کشور، استان و محله به محله در حال رقم خوردن است که این رقابت در همه بخشها مثل صنعت، کشاورزی، شرب و .. وجود دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد افزود: متوسط کسری مخزن ما ۲۳۰ میلیون متر مکعب بوده الان ما تمام کارهایی که برای تعادل بخشی است را سعی کردیم انجام دهیم و تقریبا همه کشاورزان نسبت به ما معترضند، اما با این حال باز هم کسری مخزن ما به ۳۸۰ میلیون متر مکعب رسیده و سعی کردیم تعادل بخشی کنیم، لذا پروانه هارا کم و آب را تحویل حجمی کردیم، ولی باز هم کسری مخزن در حال افزایش است.
وی ادامه داد: کسری مخزن هیچ تاثیری در وضعیت صنعت، کشاورزی و شرب و .. نداشته است و این نگاه ما را به سمت تعادل بخشی نخواهد برد اگر ما سهم طبیعت را نبینیم در همین شیبی که افتادیم خواهیم ماند.
جوادیان زاده افزود: در زمینه تامین آب نیز باید منابع تامین آب دیده شود یعنی نباید همه چیز را صرفا واگذار کنیم به سند سازگاری و صرفه جویی گرچه سند سازگاری بسیار میتواند کمک کند که اگر منابع آب جدیدی اضافه شد درست مصرف کنیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد در مورد حفر چاه عمیق هم گفت: در مناطق ممنوعه حفر چاه عمیق نداریم و احیای قنوات هم با توجه به کاهش آبهای زیر زمینی از لحاظ منطقی چندان علمی نیست.
جوادیان زاده با اشاره به اینکه چاههای مناطق روستایی در زمره چاههای عمیق نیست و به سفره آب زیر زمینی وصل نیست تصریح کرد: اولویت ما در روستاها چاههایی است که بالا دست قنوات قرار میگیرند. چون تعداد این چاهها زیاد است و یکی از مهمترین چالشهای ما کشف و شناسایی این چاههاست که به سادگی امکان پذیر نیست.
جوادیان زاده ادامه داد: در مورد صنایع و معادن هم طرح آمایش سرزمین ما اگر به درستی پی ریزی شده باشد تمام سوالات به پاسخ داده خواهد شد.