سازههای آبی شوشتر را میتوان موزه زنده صنعت آب ایران نامید تا سندی بر اثبات دانش پیشرفته ایرانیان در علوم مهندسی آب باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، در شوشتر به هر سو نظاره کنید با انبوهی از آثار باستانی و بناهای تاریخی مواجه میشوید که قدمت آنها به دوران کهن بر میگردد. بناهای که هر کدام گویای تاریخی از این شهر پر رمز و راز است.
شوشتر بیشتر با عنوان شهر سازههای آبی معرفی شده است.
سازههایی که براساس نقش آب و هنر نیاکان ما با استفاده از معماری خاص طراحی شده است و همه این سازه ها، چون یک منظومه آبی با هم قرن هاست در ارتباط هستند.
شاید امروزه تنها بخشی از این ساختار پیچیده باقی مانده است، اما هنوز هم ریزش آبها، آسیابها، آبشارهای مصنوعی زیبا، حوضچهها و… منظرهای حیرتانگیز را در دل شهر به وجود آوردهاند.
سازههای آبی شوشتر از بزرگترین مجموعههای صنعتی شناخته شده در عصر پیش از انقلاب صنعتی در جهان است که از سوی سازمان یونسکو «شاهکار نبوغ و خلاقیت» نامیده شده است.
بیشتر بخوانید:باغ تاریخی خان شوشتر +عکس
سازههای آبی تاریخی شوشتر از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور به عنوان دهمین اثر ایران به کمیته میراث جهانی یونسکو ارائه شد؛ و سرانجام این پرونده ۵ تیر ۱۳۸۸ در شهر سویل اسپانیا، با احراز معیارهای ۱، ۲ و ۵ با عنوان نظام آبی تاریخی شوشتر در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسید.