حل وفصل دعاوی به روش غیر قضایی و صلح وسازش برمحور سند تحول قضایی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رئیس کل دادگستری مازندران درهمایش فعالان صلح وسازش با تاکید بر گسترش فرهنگ صلح وسازش، حل وفصل دعاوی با روش غیر قضایی را سودمند وکم هرینه و سیاست قوه قضائیه راجایگزینی این روش با رسیدگی قضایی دانست.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به اینکه درسند تحول قضایی بر استفاده ازهمه ظرفیتها برای روشهای غیرقضایی تاکید شده افزود: نباید تنها ازاعضای شورای حل اختلاف توقع برقراری صلح وسازش داشت بلکه قضات نیزحین رسیدگی باید دربرقراری صلح وسازش نقش آفرین باشند و دردادسراها، دادگاههای بدوی، تجدیدنظر واجرای احکام هم موضوع صلح وسازش به صورت ویژه پیگیری واجرا شود.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت واحدهای مشاوره تاکید کرد وگفت: به جای تحمیل روشهای قضایی و طی مراحل طولانی رسیدگی، بسیاری از موضوعات قابل صلح و سازش میتواند درمراکز مشاوره حل و فصل شود.
حجت الاسلام اکبری همچنین به نقش کلانتریها وپاسگاهها دربرقراری صلح وسازش اشاره و خاطرنشان کرد:پاسگاهها وکلانتری با اصلاح ذات البین میتوانند به کاهش پروندههای کیفری و رفع اختلافها، نزاعها، کدورتها کمک کنند و مانع وقوع جرم و تکرار آن شوند.
وی همچنین آسیب شناسی آمار بالای قتل دراستان را ضروری دانست و گفت: علت بسیاری از قتل ها، گرفتن تصمیمات حین عصبانیت است که باید کنترل خشم وغضب ومهارتهای زندگی به نحو مطلوب و موثرآموزش داده شود.