عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شواری اسلامی ابراز امیدواری کرد با همکاری همه قوا در راستای تحقق شعار سال، امسال، سال تحول در عرصه شرکتهای دانش بنیان باشد.
مشروح مصاحبه:
مجری: وقتی که درباره شعار سال صحبت میکنیم و همانطور که تاکید مقام معظم رهبری هم بوده است باید این را جستجو کنیم که ما در تعیین شعار سال فقط دنبال عنوان سربرگها و برگزاری همایش، سمینار و چنین مسائلی نیستیم. ما دنبال عمل هستیم و نتیجه آن منافع حداکثری ملی است، توسعه پایدار کشور عزیزمان ایران است، چه الزاماتی است و آیا با وضعیتی که داریم فکر میکنید در پایان سال میتوانیم با افتخار به عقب نگاه کنیم و بگوییم که شعار سال ما محقق شد؟
گلرو: به نکته مهمی میبپردازم و آن هم نقش رهبری انقلاب در طی دو سه دهه گذشته در حوزه نوآوری و فناوری و توسعه فضای دانش بنیان در کشور است که بارها مقام معظم رهبری تاکید داشتند در توسعه و گسترش این حوزه و حوزههای نوین علمی و فناوری که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفت و بنیاد ملی نخبگان تشکیل شد. اینها همه مدیون نگاه راهبردی و مترقی رهبر معظم انقلاب است. در طی این سالها اقدامات خوبی صورت گرفته در کشور ما و شرکتهای دانش بنیان رشد خوبی داشتند، اما امسال با توجه به نامگذاری سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ضرورت پرداختن به این موضوع دو چندان میشود.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات خوبی را انجام داده و اقدامات عملی و حمایتهای خوبی را از شرکتها به عمل آورده است. اواخر سال ۱۴۰۰، مجلس شورای اسلامی با محوریت فراکسیون اقتصاد دانشبنیان متن طرحی آماده شد تحت عنوان طرح جهش تولید دانش بنیان که در مجلس تصویب شد و امسال هم که سال تولید دانش بنیان نامگذاری شده، امیدواریم در همه حوزههای صنعتی، کشاورزی، علمی، هنری بتوانیم صنایع خلاق را همانطور که در نامه جناب آقای ستاری به مقام معظم رهبری مورد اشاره قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب همه دستگاههای حکومتی و قوای سه گانه را به ضرورت توجه به این امر و همگرایی در این حوزه توصیه فرمودند، بتوانیم اجرایی کنیم. انشاالله سال۱۴۰۱سال شاخصی باشد در عمل به توسعه این حوزه دانشبنیان که سالها است مورد تاکید مقام معظم رهبری است و نیاز امروز جامعه ما است و دنیا چند سال است به این سمت رفته. ما گامهای خوبی را برداشتیم و باید صنایع و تولیدکنندگان ما به این باور برسند که دانش بنیان شدن، هم به نفع خودشان و هم به نفع کل جامعه است.
مجری: ما در نظام دیوانسالاری هم حتماً باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم. اگر خودمان را متعهد بدانیم به فرمایشات مقام معظم رهبری، فکر میکنم فقط اینکه از تولیدکننده انتظار داشته باشیم که خودش را بالا بکشد کفایت نمیکند. مثلاً ما قانونی داریم به نام قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که در حال خاک خوردن است. فکر نمیکنید اگر بنا باشد ما به شعار سال بخواهیم مقید باشیم اگر قرار باشد مامور به نتیجه باشیم، باید یک سری قانونها مانند این قانون را که کمک میکند به کوچک شدن نظام دیوان سالارانه کشورمان به آن توجه کنیم و دست تولید کننده را باز بگذاریم، چون تولید کننده ما درگیر خیلی از مسائل تامین اجتماعی، مالیات و اینها است؟
گلرو: در این قانون جهش تولید دانش بنیان موانعی که در مسیر شرکتهای دانش بنیان وجود داشت توسط کمیسیون و فراکسیون مربوطه و نهایتاً در صحن بررسی شد. دیگر موانعی که در مسیر شرکتهای دانشبنیان است مانند همین دیوانسالاری که اشاره کردید باید رفع شود و تا پایان سال ۱۴۰۰ هم مقام معظم رهبری در سخنرانی که داشتند ضرورت اجتناب از دیوانسالاری و مقررات زائد را تاکید کردند. البته مجلس شورای اسلامی هم سال گذشته اواخر ۱۴۰۰ قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار را در صحن مصوب کرد، که این هم یکی از اقدامات مجلس برای تسهیل این امر بود. مجموعا آنچه مهم است موانع در این مسیر باید از جلوی راه جوانان که اهل نبوغ و خلاقیت هستند و هم به تسهیلات نیاز دارند باید برداشته شود. البته جلوگیری از موانعی هم که میتواند آنها را ناامید کند لازمه کار است که انشاءالله امیدواریم با تاکیدات مقام معظم رهبری و همکاری قوای سه گانه سال ۱۴۰۱ انشالله سال تحول در این حوزه باشد.