پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: حمایت ما از تولیدکنندگان باید جدی باشد و مانع جلوی پایشان نگذاریم و اگر بانکها نیز به عنوان منابع مالی و تقویت کننده نباشند پروژههای دانش بنیان موفق نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما آقای رحمت الله فیروزی در مصاحبه با رادیوگفتگو درخصوص تحقق شعار سال و ضرورت هماهنگی میان حلقهها و سطوح مختلف مدیریتی و همچنین حمایت از شرکتهای دانش بنیان توضیحاتی ارائه کرد.
مشروح گفتگو:
مجری: وقتی مقام معظم رهبری موضوعی را انتخاب میکنند تحت عنوان نام سال، خودشان هم تاکید موکد دارند که من دنبال این نیستم که شما از این نامها به عنوان سربرگ استفاده کنید یا همایش و سمینار در بزرگداشت آن برگزار شود. میخواهیم به یک نقطه مطلوب برسیم و به این نقطه مطلوب رسیدن، یک همکاری بین بخشی میخواهد که میدانیم در آن ضعف وجود دارد. وقتی ما درباره شعار سال صحبت میکنیم برایندمان این است که باید کسب و کارمان تسهیل شود و تولید کننده ما باید با خیال راحت به تولید بپردازد و ذهنش درگیر مالیات و دیوان سالاری و تامین اجتماعی و ... نباشد. یعنی شاید دنبال این باشیم که قانون بهبود مستمر فضای کسب و کارمان درست شود. بفرمایید که این الزامات که گفتم صحیح است یا خیر و اگر هست چگونه میتوانیم مدیریت کنیم و به شعار سال برسیم؟
فیروزی: شما همه مطالب را فرمودید و این یک واقعیت است که در مطالبات حضرت آقا هم همیشه این فرمایش بوده که هدف ایشان تحقق شعار است و هدف ایشان این نیست که ما فقط روی آن تبلیغ کنیم یا سربرگ بزنیم. این تاکید چند سال ایشان که در حوزه تولید و سرمایهگذاری نشان دهنده این است که همه کسانی که به نحوی در این مرز هستند و باید مسئولیت هایشان را خوب انجام دهند موفق نبودند یعنی بین مدیریت عالی تا مدیریت میانی و اجرایی فاصلههایی وجود دارد. فرهنگ یکنواختی عمل کردن و تسریع در حل مسائل و نگذاشتن موانع بر سر کار متاسفانه مسائلی است که تا به حال مشاهده شده و این که حضرت آقا این شعار را هم تولید و هم اشتغال و کارآفرینی و هم مانع زدایی مقرر کردند همه به هم ربط دارد. تحقق اینها لازمه اش این است که یک عزم عمومی و تصمیم جدی در همه ارگانها به وجود بیاید. یعنی امروز اگر قرار باشد برای صدور مجوز یک کار تولیدی مدتها سرمایه گذار بدود و پاسخی که باید ظرف ۲۴ یا ۴۸ ساعت بگیرد، یک یا دو ماه روی میز کارشناس بماند و یا به نحوی از آنها ایراد گرفته شود و زمان بگذرد، جزء موانع است.
نکته دوم راجع به بحث دانش بنیان، چیزی که لازم است امروز هم باید پرورش استعدادها را سرلوحه کار داشته باشیم و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور باید ببینند امروز کشور به چه چیزهایی نیاز دارد و ما در چه چیزهایی عقب هستیم و اولویتهای کشور ما چیست و باید نخبگان و دانشمندان برای آن کار کنند و دولت هم باید حمایت کند از کسانی که در عرصه پژوهش و تحقیق و ابتکار هستند و اینها همه لازم و ملزوم است که اگر حمایت ما از تولیدکنندگان داخلی جدی باشد و مانع جلوی پایش نگذاریم و بانکها به عنوان منابع مالی و تقویت کننده نباشند این پروژهها موفق نخواهد شد.
مجری: الان این نکاتی که شما فرمودید، مسئولین ما اینها را باید بدانند، چرا سالیان سال است که ما درباره این موضوع معطل هستیم؟ حوزه اجرا را میگویم. مسئولین ما مگر نمیدانند چه کار باید بکنند و چه کار نباید انجام دهند؟
فیروزی: این عقب افتادگی ما و اینکه ما نتوانستیم به استقلال اقتصادی برسیم و هنوز احساس کنیم به واردات نیاز داریم نشان دهنده این است که ما از ظرفیتها و امکاناتمان خوب استفاده و بهرهبرداری نکردیم لذا چه در حد مدیران ارشد و چه در حد مدیران میانی باید در کار همه هماهنگی باشد. در حوزه رفع نیازهای کشور و اولویت بندی کردن آن و تسهیلات و امکانات گذاشتن برای این است که ما بتوانیم به نقطههای اوج خودکفایی کشور برسیم و به هر حال احساس میشود یک وقت مدیری شعاری مدیریتی میدهد، ولی در عرصه اجرا ضعیف است یا شعاری را مدیر ارشدی میدهد، ولی در حوزه اجرا زیر مجموعهها به دهها دلیل و موانع جزئی در انجام آن کار میماند و طرف دیگر هم ادامه کار نمیدهد و فرآیند اجرا بریده میشود. به نظر میرسد درآن عزم مورد نظر؛ چه به لحاظ سیاستگذاری و چه به لحاظ اجرایی و نظارت بر سرانجام کیفیت کار، هنوز در وسط راه هستیم یعنی نتوانستیم هماهنگی کامل را به وجود بیاوریم.