وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: همه تلاش دانشگاهها، مراکز علمی و شرکتهای دانش بنیان باید تولید، خدمت، ثروت و سرمایه از ایدهها را مورد توجه قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اقای زلفی گل با حضور در برنامه بدون خط خوردگی در رادیو گفتگو افزود: تقویت هرچه بیشتر دانشگاههای علمی کاربردی و دانشگاههایی که به سمت صنعتی شدن پیش رفتند مورد توجه ما است. وی اظهار داشت: برای هدفمند کردن تحقیقات سامانهای تحت عنوان نان تأسیس و رونمایی کردیم با سر واژههای نظام ایدهها و نیازها، همه نیازهای صنایع خصوصی و دولتی را نمایه میکند و در معرض دید پژوهشگران و دانشمندان قرار میدهد. وی همچنین گفت: بر این اساس اگر نهادهای اجرایی نیاز آموزشی داشته باشند، دانشگاه علمی کاربردی میتواند آموزشها را ارائه دهد.
وی اظهار داشت: سامانه دیگری به نام سامانه جام هم طراحی کردیم که بر اساس آن اگر محققی نیاز به کار آزمایشگاهی و آنالیزی داشت، آزمایشگاههای مرجع از آن مطلع و برای همکاری اعلام آمادگی میکنند.
وزیر علوم در ادامه افزود: همچنین امکان اینکه شرکتهای دانش بنیان بتوانند توانمندیها و محصولات شان را عرضه کنند، فراهم شد و صنایع و افرادی که نیاز دارند میتوانند تماس بگیرند و از محصولات و خدمات شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند.
وی درباه مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری به عنوان یکی از اولویتهای اصلی وزارت علوم هم گفت: ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پنج اولویت را انتخاب کردیم که جامع و کامل باشد یکی از آنها مرجعیت دیپلماسی علمی و فناوری و نوآوری است. وی گفت: در بخش مجلات علمی ایران برنامه ریزی کردیم هر سالی درصدی از این مجلات را مدیریت کنیم که تحت نمایههای بین المللی دربیایند و مقالات منتشر شده در این مجلات در پایگاههای اطلاعات علمی معتبر دنیا نمایه شوند و در دسترس دانشمندان دنیا قرار گیرند.
زلفی گل افزود: در بُعد دانشگاهی برنامه ریزی خواهیم کرد به گونهای عمل کنیم که دانشگاههای ما تبدیل به مرجع علمی شوند، تا دانشجویان خارجی برای تحصیل این دانشگاهها را انتخاب کنند و محققان خارجی هم برای فرصت مطالعاتی به این رشتهها مراجعه کنند. وی تاکید کرد: مخصوصاً از کشورهای همسایه که بیش از ۶۳۰ میلیون جمعیت دارند باید سعی کنیم دانشجو و محقق بیشتری جذب کنیم.
وی افزود: با فدراسیون سرآمدهای علمی جلساتی گذاشتیم و دو پیشنهاد داشتیم از طرف وزارت علوم تحقیقات و فناوری که درکنار فدراسیون سرآمد علمی، فدراسیون سرآمد فناوری و فدراسیون سرآمدان دیپلماسی علمی فناوری و نوآوری هم تأسیس شود. در بحث دیپلماسی علمی هم قوانین و مقرراتی را طراحی میکنیم که تشویق کننده و حمایت کننده باشد.
وزیر علوم یکی از مشکلاتی که طی چند سال گذشته در مورد بحث تولید، خدمت، ثروت و سرمایه با آن روبرو بودیم این بود که افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان ما تقریباً سرعت اش دیگر آن سرعت قدیم را نداشت و کم شده بود. ما برای اینکه شاهد زایش و رویش شرکتهای دانش بنیان باشیم اولین کاری که در وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام دادیم معاونت فناوری و نوآوری را تأسیس و برنامه ریزی کردیم که افراد صاحب ایده را جمع کنیم تا در مراکز نوآوری و رشد، ایدههای شان تبدیل به هستههای فناوری شود.
زلفی گل درخصوص کنکور هم گفت: قرار است هرگونه تصمیم توسط دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و اطلاع رسانی شود بنابراین در این زمینه من مجاز نیستم صحبتی کنم. اما هر تصمیمی که مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بگیرند ما موظف هستیم دقیق و صریح آن را انجام دهیم.