پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی گفت: از میان ۲۰۷ اثری که برای داوری به جشنواره فارابی ارسال شد، ۱۶ اثر برگزیده و شایسته قدردانی در دو بخش جوان و بزرگسال انتخاب شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی عباسزاده در نشست خبری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: در بخش داخلی مجموعه آثاری که در دوره سیزدهم در سامانه ثبت شد ۳ هزار ۸۸ اثر بود که این تعداد قدری کمتر از دوره قبل است.
وی ادامه داد: پس از پالایش اولیه، تعداد ۲ هزار و ۶۶۹ اثر باقی ماند که در ۱۵ گروه علمی برای داوری تقسیم شد.
عباسزاده با اشاره به گروههای مختلف فعال در جشنواره گفت: اعضای گروه متشکل از مدیران و استادان برجسته کشور هستند که آثار را بررسی میکنند تا شایستگی آنها را احصا کنند.
وی تاکید کرد: در این دوره همچنین ۱۰ نفر شامل ۵ شخصیت پیشگام و ۵ شخصیت پیشتاز در عرصه علوم انسانی و اسلامی تقدیر و تجلیل میشوند.
عباس زاده با بیان اینکه در بخش داخلی مترجم برتر را هم معرفی خواهیم کرد، افزود: یک نفر از بخش ترجمه عربی به فارسی و یک نفر دیگر در بخش ترجمه از انگلیسی به فارسی انتخاب شدند.
دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی با بیان اینکه در جشنواره یک بخش به نام نظریه پرداز برجسته وجود دارد، گفت: هیئت کرسیهای نظریه پردازی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شده است که نظریه پرداز برتر را تعیین میکنند؛ هر دوره یک نفر نظریه پرداز برتر را به ما معرفی میکنند که در این دوره هم یک نظریه پرداز برجسته خواهیم داشت.
عباس زاده در پایان افزود: ۱۰ محقق برتر در بخش خارجی انتخاب شدند که نفرات برتر از کشورهای بنگلادش در حوزه اسلامی شناسی و علم دینی، از کشورهای فیلیپین، لبنان، مالزی، هند، پورتوریکو و مراکش در حوزه اسلامی شناسی، از لبنان در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی و از کشور بوسنی و هرزگوین در حوزه ایران شناسی هستند.
معاون وزیر علوم: جشنواره فارابی میتواند در قامت قطب نمای فعالیتهای علوم انسانی در کشور عمل کند
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره فارابی دارای قابلیت تولید علم نافع است و جشنواره فارابی میتواند به صورت خاص در قامت قطب نمای فعالیتهای علوم انسانی در کشور عمل کند.
عبدالحسین کلانتری افزود: علوم انسانی به معنای عام در ایران دارای سابقه دیرینه بوده و تعاملات مهم و سازندهای با سنتهای فکری جهان داشته است، اما به طور خاص این تعاملات پس از اسلام رنگ و بوی ویژهای پیدا کرد و فارابی ثمره و موثر بر این تعاملات بوده است.
کلانتری با بیان اینکه علوم انسانی جایگاه بسیار مهمی در جهان داشته و دارد و نظام ساز و تمدن ساز است، افزود: ریل توسعه جوامع بر اساس علوم انسانی شکل میگیرد، ضمن اینکه علوم انسانی شکل دهنده گذشته، حال وآینده جوامع است و به همین جهت اهمیت دارد؛ در چنین شرایطی و با توجه به اینکه بیش از نیمی از فضای علمی دانشگاهی متعلق به علوم انسانی است، ورود به مساله علوم انسانی اهمیت پیدا میکند.
دبیر جشنواره فارابی گفت: جشنواره بستری برای شناخت آسیبها و فرصتهای علوم انسانی است؛ این جشنواره باید حامی نوآوریها در حوزه علوم انسانی باشد و علوم انسانی را تکریم کند تا خروجی جشنواره به مرجعیت علوم انسانی کمک نماید.
رئیس دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی: کمیته علمی مشترک فارابیپژوهی بین ایران و قزاقستان تشکیل میشود
حجت الاسلام رضا غلامی گفت: یکی از آثار فارابی، بسترسازی برای گسترش فرصتهای مساعد برای ارتباطات و تعاملات علمی با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در سایر کشورها و تقویت دیپلماسی علمی است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور قزاقستان مبنی بر توجه به آراء و افکار فارابی، دانشمند و فیلسوف بزرگ جهان اسلام و تشکیل کمیته علمی مشترک بین نظام آموزش عالی ایران و قزاقستان، افزود: دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فارابی در همین راستا احساس مسئولیت کرده و کنگرهای را تحت عنوان «کنگره جهانی فارابی؛ فرهنگ و تمدن اسلامی» در دستور کار خود قرار داده است. علاوه بر این موضوع، دبیرخانه جشنواره بنا دارد در تشکیل کمیته علمی مشترک بین ایران و قزاقستان در زمینه فارابی پژوهی صاحب نقش باشند.
اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی چهاردهم تیر در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود.