زمینههای همکاری علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران با فرهنگستان ملی علوم و دانشگاه صنایع غذایی و شیمیایی بلاروس بررسی شد.
در این دیدار که به درخواست مسوولان دانشگاه دولتی صنایع غذایی و شیمیایی بلاروس در حاشیه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذائی، ماشین آلات و صنایع وابسته (ایران آگروفود) در محل غرفه بلاروس برگزار شد، ابتدا نمایندگان وزارت علوم جمهوری بلاروس به معرفی دانشگاه دولتی صنایع غذایی و شیمیایی بلاروس پرداختند و در ادامه دکتر الکساندر شپشلف، معاون امور علمی مرکز علمی- عملی مواد غذایی فرهنگستان (آکادمی) ملی علوم بلاروس، توضیحاتی را در خصوص فعالیتهای این مرکز ارایه داد.
وی توجه به تحقیقات محصول محور و پرهیز از پژوهشهای غیرکاربردی را از رویکردهای تحقیقاتی مرکز علمی - عملی مواد غذایی آکادمی عنوان و با اشاره به شعار مرکز که «ملت سالم، غذای سالم» است بر توسعه همکاریهای تحقیقاتی مشترک در زمینه بیوتکنولوژی و صنایع غذایی تاکید کرد.
دکتر فروغ قاسمی، سرپرست اداره همکاریهای علمی و بینالمللی پژوهشگاه هم که با همراهی دکتر آمنه ناصری با هیات بلاروسی دیدار داشت با خیرمقدم به هیات بلاروسی و با بیان این که رویکرد پژوهشی مرکز علمی - عملی مواد غذایی فرهنگستان ملی علوم بلاروس همخوانی زیادی با رویکرد محصول محور پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی دارد توصیحات مبسوطی در خصوص ظرفیتها و زمینههای تحقیقاتی و دستاوردهای پژوهشی و فناوری پژوهشگاه ارایه داد.
در ادامه دکتر حجازی، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مستقر در تبریز در ارتباطی آنلاین در خصوص فعالیتها و طرحهای پژوهشی در حال اجرا و خاتمه یافته پژوهشکده توضیحاتی ارایه داد.
هیات بلاروسی با ابراز شگفتی از شباهت موضوعات و محورهای تحقیقاتی پژوهشگاه و مرکز علمی - عملی مواد غذایی آکادمی علوم بلاروس و وجود زمینههای متعدد همکاریهای مشترک علمی، پیشنویس تفاهمنامه پیشنهادی همکاریهای تحقیقاتی مشترک را ارایه کردند و مقرر شد با برگزاری چندین نشست مشترک آنلاین، زمینههای مناسب همکاریهای مشترک، شناسایی و تفاهمنامهای بین مرکز و پژوهشگاه امضا شود.