رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: در هفته قوه قضائیه نرم افزار تبدیل گفتار به متن را برای تسهیل و تسریع در خدمات رسانی به مردم در اختیار قضات و کارمندان قوه قضائیه قرار میدهیم.
وی گفت: یکی از چالشهای که در گذشته داشتیم این بود که مردم برای احراز هویت باید به صورت حضوری یا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا به محاکم قضایی مراجعه میکردند، در حالی که ما خیلی از خدمات را غیر حضوری کرده بودیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: در واقع اگر کسی به قوه قضاییه مراجعه کند و کاری را بخواهد انجام دهد، نیاز به یک کد ثنا و یا ثبت نام ثنا دارد این در حالی است که ارائه خدمات غیر حضوری شده بود، اما یک خدمت که مبنای شروع بقیه خدمات غیرحضوری بود، یعنی خود احراز هویت به صورت حضوری بود.
وی گفت: اکنون موفق شدیم این مشکل را با کمک شرکتهای دانش بنیان برطرف کنیم و حدود ۸ شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری نوین کار احراز هویت را برای ما انجام میدهند.
کاظمی فرد با بیان اینکه حتی بحث دادرسی الکترونیکی نیز با فناوری نوین شکل میگیرد افزود: ما در هفته قوه قضاییه ابزاری را در خدمت قضات و کارمندان قرار میدهیم که بحث تبدیل گفتار به متن است که بتواند تمام دادنامهها و صورت مجلسهای صوتی را به متن تبدیل کند و این فرایند ورود اطلاعات را تسریع کنند.
وی گفت: همچنین تنظیم شکواییه به صورت هوشمند برای مردم، استفاده از شبکهها و پیام رسانهای داخلی برای تبادل اطلاعات بین مردم و قوه قضاییه از جمله کارهای است که هم اکنون در دستور کار داریم و ان شاء الله در چند ماه آینده با همکاری حدود ۲۰ شرکت دانش بنیان و یا با استفاده از زیست بوم خودمان این خدمات را به مردم ارائه میدهیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه به بحث شناسایی شهود حرفهای اشاره کرد و افزود: ما اکنون بحث شناسایی مجرمان متواری، خطرناک و سابقه دار را در دستور کار داریم که تمام این موارد به صورت کاملا هوشمند است و به محض اینکه دادهای در قالب یک پرونده و سند وارد بانک اطلاعاتی ما در قوه قضاییه شود، بلافاصله این داده شناسایی میشود و در جاهای مختلف در اختیار قضات و نهادهای نظارتی قرار میگیرد تا تشخیص بدهند که یک نفر با این شرایط خاص به بانک اطلاعاتی اضافه شده است.
وی گفت: در واقع با بهره گیری از فناوریهای نوین میتوانیم از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم بویژه که امسال بحث شرکتهای دانش بنیان را داریم و این کار را با کمک شرکتهای دانش بنیان و بعضا نیز با بومی سازی داخل قوه قضاییه انجام میدهیم.
کاظمی فرد افزود: در واقع ما در قوه قضاییه از افرادی که به قوه قضاییه مراجعه میکنند بانک اطلاعاتی داریم. ممکن است کسی به عنوان شاکی یا به عنوان متهم باشد، یکی ممکن است به عنوان شاهد، کفیل یا وکیل باشد که در واقع بانک اطلاعاتی همه مراجعان به قوه قضاییه را داریم که این مراجعان بعضا پر تکرار هستند نیاز است به قاضی یا آن مقام قضایی اطلاع بدهیم که این شخص که به پیش شما میاید، سه بار در طول سال شهادت داده است یا... که این اطلاع رسانی یک هشداری است به قاضی که این را مد نظر قرار دهد.