رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره نحوه حمایتهای این بنیاد براي توسعه محصولات فناورانه حوزه ایثارگری توضیحاتی را ارائه کرد.
وی گفت: زمینه سازی برای فناوری که نیازمند مجوز، یا نیازمند به بازار فروش یا صادرات محصولات فناورانه و یا سرمایه گذاری است در قالب برج فناور و خانههای خلاق شکل میگیرد و سپس مدیریت این بخش را به بخش خصوصی واگذار میکنیم.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: متاسفانه نظام آموزشی فعلی ما مبتنی بر مهارت یا توسعه مهارت نیست. در گذشته نظام آموزشی ما استاد و شاگردی بوده و هم اکنون آموزش پشت میز نشینی است.
وی افزود: نیروی کار ما خیلی آماده محیط کار نیست و باید مهارت لازم برای صاحبان اشتغال در نظر گرفته شود تا کم کم وارد جامعه برای خدمت گذاری شوند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سوال دیگری با توجه به اینکه شخصیت شهید چمران دچار غرب زدگی نشد و هم اکنون چه مقدار از نخبگان کشور این الگو را رعایت میکنند افزود: در جامعه نخبگانی هر دو مدل را شاهد هستیم چنانچه شاهد هستیم که بسیاری از نخبگان ما در برابر مشکلات میایستند و عدهای هم ترجیح میدهند از ظرفیتهای خودشان در جای دیگری استفاده کنند و مهاجرت میکنند.
وی گفت: خانواده بزرگ ایثار و شهادت خانوادهای است که خودش را مدیون مردم میداند هم اکنون ده هزار نفر از این خانواده را شناسایی کردیم در حالیکه تعداد نخبگان این خانواده بسیار زیاد است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه ضمن اشاره به ارتقای خدمات جامعه برای خانوادههای شاهد و ایثارگر بیان کرد: در حوزه تامین درآمد و توسعه زیرساختها و هم هزینه درمان اتفاق بزرگی برای این خانواده شکل گرفته و در حوزه فرهنگی نیز رویکرد جدید فرهنگی شکل گرفته است. همچنین در حوزه خدمات علمی و فناوری جایزه شهید فخری زاده و جایزه شهید چمران برای توسعه علم و دانش و فناوری و اقتصاد دانش بنیان محسوب میشوند.