مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان تضمین حقابه طرح مقابله با گرد و غبار در استان را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به ضرورت تضمین حقابه طرح مقابله با گرد و غبار در استان گفت: به روزرسانی طرح مقابله با گرد و غبار با رویکرد مشارکت مردم ضروری است.
سید محمدتقی سجادی در همایش روز جهانی مقابله با بیابانزایی با اشاره به تامین نشدن حقابه طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان، بیان کرد: اجرای طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان و ادامه این طرح نیاز به تضمین حقابه دارد، این درحالیست که هم اکنون عرصههای نهالکاری این طرح به وسیله تانکر آبرسانی میشود و نمیتوان این شرایط را ادامه داد.
وی با بیان اینکه طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان باید با مشارکت مردم ادامه یابد، افزود: رویکرد مطالعات باید به صورت واقعی بازنگری شود چرا که توسعه فعالیتها تنها با مشارکت بهرهبرداران عرفی و یا سرمایهگذاران و با اقتصادی کردن طرح، امکانپذیر است.
سجادی بر کشت گیاهان دارویی و علوفه در ادامه این طرح تاکید کرد و گفت: همچنین برخی عرصهها نیاز به واکاری دارد که این اقدامات نیاز به تضمین حقابه دارد.
وی با بیان اینکه فرهنگسازی عمومی برای اجرایی کردن طرح مقابله با گرد و غبار ضروری است، ادامه داد: عزم جدی دستگاههای اجرایی برای رعایت ضوابط نیاز است.
سجادی افزود: تخریبهای ناشی از فعالیتهای عمرانی در خوزستان به ویژه در مرکز استان که شرایط از نظر کانونهای گرد و غبار بحرانیتر است بیشتر است بنابراین اختصاص اعتبار برای جبران خسارت و احیای منابع طبیعی تخریب شده باید انجام گیرد.
وی با بیان اینکه تخریبها به روشهای مختلف در حال تشدید است، گفت: هر اقدام عمرانی که تخریب جنبی آن اجتناب ناپذیر باشد باید اعتباری برای احیا و بازسازی آن اختصاص دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان همچنین با اشاره به خشک شدن بخشی از عرصههای نهالکاری طرح مقابله با گرد و غبار، افزود: استعداد و ظرفیت اکوسیستم شاید این نبوده که ۲۰۰ نهال در هر هکتار کاشته شود و با توجه به کیفیت پایین خاک در این عرصهها پس از گذشت چند سال این اتفاق ممکن است رخ دهد.
به گفته وی، تاکنون ۲۵ هزار و ۸۰۰ هکتار نهال کاری در این طرح صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید : شناسایی هفت کانون بحرانی گرد و خاک در خوزستان
سجادی در پاسخ به پرسش یوسفی یکی از نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه هزینه کرد اعتبارات طرح مقابله با ریزگردها، اضافه کرد: برای این طرح سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود، اما تاکنون کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان در کانونهای گرد و غبار هزینه شده است که این رقم صرفنظر از اختصاص اعتبار به مسایل جانبی همچون خسارات ناشی از گرد و غبار به بخش آب و برق است.