پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خواستار تامین اعتبار نگهداری از نهال کاریها و اجرای طرح مقابله با گرد و غبار در استان شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در همایش روز جهانی مقابله با بیابانزایی با بیان اینکه نهال کاریها در کانونهای گرد و غبار در حال خشک شدن است، خواستار تامین اعتبار نگهداری از نهال کاریها و اجرای طرح مقابله با گرد و غبار در استان شد.
خدارحم امیریزاده مساحت بیابانهای خوزستان را ۱.۳ میلیون هکتار بیان کرد و افزود: ۱۵ شهرستان خوزستان گرفتار خشکسالیهای متعدد و بیابانهای وسیع هستند.
وی اضافه کرد: برای مقابله با بیابانزایی و تثبیت شنزارها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون جنگلهای دست کاشت انجام شده که جنگلهای گمبوعه، خسرج، دب حردان و امیدیه نمونههایی از آن است و اکنون دیگر با شنزارها در خوزستان مشکلی نداریم.
امیریزاده با اشاره به اینکه پدیده گرد و غبار یکی از مشکلات کنونی خوزستان و کشور است ادامه داد: عمده منشاء گرد و غبار ناشی از کانونهای خارجی است، اما در خوزستان نیز ۳۵۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار شناسایی شده که با توجه به مشکلات ایجاد شده نیاز به اقدام دارد.
وی گفت: از سال ۹۵ با تشکیل کارگروه ملی و استانی مقابله با گرد و غبار، اقداماتی در این راستا صورت گرفته و تثبیت ۱۲۰ هزار هکتار از کانونهای گرد و غبار در دستورکار قرار گرفت که مهار این سطح از کانونها به ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
امیریزاده ادامه داد: هم اکنون به دلیل کمبود و تزریق نشدن اعتبار، نهالکاریهایی که برای تثبیت کانونهای گرد و غبار در خوزستان انجام شده در حال خشک شدن است و اختصاص اعتبار برای مراقبت و نگهداری این عرصهها ضروری است و انتظار داریم استانداری و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه همکاری کنند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و بهداشتی و اجتماعی گرد و غبار برای مردم خوزستان، افزود: هر گرد و غباری که رخ میدهد باعث تعطیلی استان میشود، این پدیده باعث خفگی استان شده است، با وجودیکه کرونا رو به پایانی میرود، اما مردم خوزستان به دلیل گرد و غبار مجبور به ادامه استفاده از ماسک هستند که بسیار دشوار است.
بیشتر بخوانید : ضرورت تضمین حقابه طرح مقابله با گرد و غبار در خوزستان
۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) به عنوان روز جهانی مقابله با بیابانزایی نامگذاری شده است که شعار امسال "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی" نامگذاری شده است.