معاون وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشاورزی دانش بنیان و انتقال دستاوردهای علمی به مزارع را ماموریت اصلی سازمان تحقیقات، اموش و ترویج کشاورزی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد قربانی، معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با رادیو اقتصاد با بیان اینکه استفاده از روشهای علمی و جدید در بخش کشاورزی از ابتدای انقلاب اسلامی مورد توجه بوده و اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفته است، اظهار داشت: در واقع دانش بنیان سازی کشاورزی از ابتدای انقلاب و بر اساس تاکید حضرت امام (ره) که فرمودند که کشاورزی در راس امور است، مد نظر مسئولان بوده و اقدامات خوبی نیز صورت گرفته است.
وی افزود: ماموریت اصلی در این بخش به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سپرده شده که حدود ۲۰۰۰ هزار عضو هیات علمی و هزار محقق در آن فعالیت میکنند.
قربانی ماموریت اصلی این سازمان را دانش بنیان سازی کشاورزی و انتقال یافتههای علمی به بخش کشاورزی، خواند و افزود: افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش بهره وری آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی از دستاوردهای مورد نظر این ماموریت است.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: ارتقاء ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی از اهداف تعریف شده ماست و در این زمینه، قرار گاه نوآوری و پیشرفت و همچنین دبیر خانه جهاد دانش بنیان سازی را راه اندازی کرده ایم.
قربانی افتتاح پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی در استان البرز را که هفته گذشته انجام شد، یکی از اقدامات بنیادی در عرصه توسعه کشاورزی دانش بنیان دانست و در باره مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: بازنگری اساسنامه صندوق بیمه کشاورزی، تبیین سند کشاورزی دریا پایه و کویر پایه و گردشگری کشاورزی از جمله برنامههای سال ۱۴۰۱ است.
وی اجرای طرحهای حمایتی را از دیگر برنامههای وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد و افزود: هدف گذاری ۵۶ میلیون هکتاری توسعه دیم زارها، حمایت از آبیاری زیر سطحی و تبیین سند تولید جذاب و اقتصادی برای عملیاتی سازی الگوی کشت، برنامه تولید گوشت قرمز در چهار قطب با رویکرد کشاورزی قراردادی، کشت قراردادی گندم در طیح ۲ میلیون هکتار و کشت کاملینا که جزو دانههای روغنی کم آب بر است نیز از برنامههایی است که در دست اجرا قرار دارند.
معاون وزیر جهادکشاورزی کشت قراردادی سیب زمینی، کیوی و مرکبات، تامین کودهای مورد نیاز کشاورزی، شکل گیری خوشههای تولید و برنامه ریزی برای خودکفایی ۵۰ درصدی دانههای روغنی ظرف ۳ سال آینده را از دیگر برنامههای این وزارتخانه در سال ۱۴۰۱ خواند.