پخش زنده
امروز: -
دانه روغنی کاملینا یکی از بذرهای شناسایی شده برای جلوگیری از واردات دانه های روغنی است که در برخی مناطق لرستان کشت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، کاملینا گیاهی علفی، دارای ساقه راست و کمی خشن است که به ارتفاع ۳۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر در منشأ اولیه آن یعنی نواحی استپی آسیا است سپس به مناطق دیگر راه یافته است. سرعت رشد گیاه در محیط کشت مناسب به اندازهای است که سه ماه پس از کاشتن دانه، میتوان از آن بهرهبرداری کرد. برگهای باریک و دراز آن، حالت ساقه آغوش و پهنک منتهی به دو زائده در محل اتصال به ساقه دارد. گلهای کاملینا کوچک، زرد رنگ و واقع در رأس انشعابات ساقه است همچنین میوه خورجینک آن، گلابی شکل، واقع بر روی دم گل دراز و محتوی دانههای بسیار کوچک، به رنگ قهوهای مایل به زرد یا مایل به قرمز است.
کریم قربانی رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی لرستان گفت: سالانه بیش از ۲۰۰ گونه انواع بذر در این مرکز به منظور آزمایش و تولید بذرهای مقاوم به تنش محیطی مورد آزمایش قرار میگیرند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به کشت بذر کاملینا در سطح ۵۴۷ هکتار از اراضی لرستان گفت: این دانه روغنی دوره کشت کوتاهی دارد و با توجه به دیم بودن ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی استان گونهای اقتصادی برای اراضی دیم لرستان است.
مجتبی میر افزود: این دانه کم توقع بسیار پر سود است و درآمدی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان در هکتار متناسب با بارشها عاید کشاورزان خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: از مهمترین مزیتهای این گیاه میتوان به انجام کشت آن در پاییز و برداشت در اواخر فروردینماه، نیاز آبی کمتر، سازگاری بهتر با شرایط اقلیمی منطقه، مقاومت فوقالعاده به خشکی و سرمای بهاره، حساسیت کمتر به شیوع آفات و حساسیت نداشتن گیاه به ریزش محصول در زمان برداشت اشاره کرد.
رضا امیری از کارشناسان جهاد کشاورزی لرستان نیزبا اشاره به بازدهی خوب این محصول گفت: این دانه روغنی بین ۳۰ تا ۴۵ درصد روغن دارد که بسیار مطلوب و با کیفیت است.
کشاورزان میتوانندبا کشت این بذر مفید از واردات دانههای روغنی به کشورجلوگیری وزمینه تولیدروغن درداخل کشور را فراهم کنند.