آیت الله حسینی بوشهری، در دیدار رئیس شورای عالی استانها، گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا ظرفیت بزرگی است که باید از آن در جهت اهداف و آرمانهای نظام و انقلاب بهره برد.
وی افزود: ظرفیت شوراهای شهر و روستاها بیشتر در جهت رسیدگی به مشکلات زیر ساختی و کمبودهای شهر و روستاها بهکارگیری شده است و از این ظرفیت برجسته و مهم کمتر در بزنگاههای مهم و حساس کشورمان استفاده شده است.
آیت الله حسینی بوشهری بر ضرورت یکپارچگی و هماهنگی شوراها در اعلام مواضع در زمانهای مختلف تاکید کرد و افزود: باید با همگرایی و هماهنگی لازم میان تمامی شورایهای اسلامی شهر و روستا این مجموعهها با اقدامات مثبت و ایجابی در برابر توطئههای دشمنان به میدان بیایند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر پرهیز از سیاسی شدن شوراها گفت: ما به دنبال سیاسی کردن شوراها نیستیم، اما شوراها باید به نفع انقلاب در صحنه و میدان حاضر باشند.
آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: به صحنه آمدن ۱۲۶ هزار نفر از نمایندگان شوراهای شهر و روستا و اعلام نظر این نمایندگان در مقاطع مهم به معنی نشان دادن اقتدار کشور است که و میتواند معادلات دشمنان نظام اسلامی را بر هم بزند.
وی ادامه داد: در مقاطع حساس و مهم کاری از شوراهای اسلامی شهر و روستا ساخته است که از دست دیگر مجموعهها خارج است، زیرا از نظر و خواست مردم برخاسته اند و مورد قبول و اعتماد مردم هستند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: آموزشها برای تمام نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا لازم است تا در زمان تصمیم سازی و تصمیم گیری به دور از دخالت سلیقههای شخصی و حب و بغضهای قومی و قبیلهای و هماهنگ با اهداف و آرمانهای انقلاب رهبری و نظام اسلامی عمل نمایند.
سیدمحمدتقی شاهچراغی، استاندار قم نیز در دیدار با رئیس شورای عالی استانها، گفت: حدود ۹۵ درصد جمعیت استان قم در شهر قم ساکن هستند و این مسئله استان قم را به مدل مناسبی برای اجرای طرح مدیریت شهری تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن طرح مدیریت واحد شهری با همکاری شورای شهر میتوان از ظرفیت شوراها به نفع توسعه شهر قم در ابعاد مختلف بهره برد و به عنوان الگویی در کشور معرفی کرد.
رئیس شورای عالی استانها نیز در این دیدارها، گفت: اعضای شورای اسلامی شهر و روستاها ۱۲۶ هزار نفر هستند که به عنوان تبلور مردم سالاری دینی ظرفیتی بی بدیل در کشور به حساب میآیند.
سروری با اشاره به اینکه پارسال ۴۲۶ تخلف از نمایندگان شوراهای اسلامی شهر روستاها ثبت شد که نسبت به تعداد نمایندگان شوراها چیزی حدود ۴ دهم درصد است، گفت: علت این تخلفات به دلیل نا آشنایی با قوانین و ورود به حیطه وظایف غیر مربوط با نمایندگی است.
وی به ضرورت آموزش به نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا قبل از حضور در پست نمایندگی تاکید کرد و گفت: تلاش ما این است که هر فردی از زمانی که رای را کسب میکند تا زمان آغاز نمایندگی در مدت ۳ تا ۴ ماه یک دوره آموزش علمی و تخصصی در زمینه مدیریت اسلامی و تصمیم گیری و تصمیم سازی را ببیند تا ترک فعلها و تخلفات کاهش یابد.
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: در زمینه صلح، سازش و پیشگیری از جرم، در شوراهای روستا و شهر شخصیتهای معتمدی داریم که به خاطر مقبولیت و مشروعیتی که دارند، میتوانند به کمک قوه قضاییه بیایند.
سروری استفاده از ظرفیت شوراهای شهر و روستا برای کاهش تنشهای امنیتی و اجتماعی را مهم عنوان کرد و افزود: نمایندگان شوراها که مورد اعتماد هستند با حضور در بین مردم و صحبت با آنان میتوانند در کاهش تنشهای مختلف اجتماعی، و امنیتی موثر باشند.
وی افزود: با همکاری دولت و مجلس به دنبال این هستیم تا در قالب مدیریت یکپارچه شهری وظایف اجرایی شهرها به عهده شوراها قرار بگیرد و دولت به جای وظایف اجرایی به وظایف سیاست گذاری و نظارت بپردازد.
رئیس شورای عالی استانها در دیدار با خانواده پدری شهید فخری زاده با اشاره به اینکه ایشان به قلههای علم و دانش دست یافته بود، گفت: خصوصیت مهم شهید محسن فخری زاده این بود که این دانش را برای ارتقای نظام اسلامی و نیازهای کشورمان به کار گرفت.
سروری در ادامه این سفر همچنین در منزل پدری شهید مدافع حرم مجید عسکری جمکرانی حاضر شد و در دیدار با پدر و مادر این شهید بزرگوار، گفت: شهید عسکری از ظرفیت روحی بزرگی برخوردار بود که نمونه زندگی کرد و نمونه شهید شد.