سرپرست فرمانداری یزد: افزایش سن ازدواج در جامعه کنونی میتواند عامل مهم کاهش فرزند آوری باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمدرضا مدرسی در شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان یزد با دستور کار قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت با بیان اینکه افزایش سن ازدواج مانع فرزندآوری در جامعه است، بیان کرد: در جامعه کنونی به جهت تغییر فرهنگ شرایط ایجاد شده سن ازدواج افزایش پیدا کرده که میتواند عامل مهم کاهش فرزند آوری باشد.
مدرسی افزود: هرچند ابعاد مادی و اقتصادی در موضوع فرزندآوری مهم است، ولی ابزارهای تشویقی لازم دارد و از طرف دیگر مشاهده میکنیم خانوادههایی که توان اقتصادی بالایی دارند و در دهک بالای اجتماعی و اقتصادی قرار میگیرند به علت ازدواج در سنین بالا تمایلی به فرزندآوری نداشته و یا حداقل اولاد را دارند.
سرپرست فرمانداری یزد بیان کرد: این موضوع نشان میدهد نیاز به ایجاد و تقویت فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از پیش است به طوری که باید آموزش داده شود ازدواج و فرزند جزو سبک و مرام زندگیست و هر فردی ازدواج را برای تکمیل و رشد روحی خود بداند و به ازدواج صرفاً به عنوان جفت گیری نگاه نشود.
مدرسی گفت: باید مدارس و خانوادهها در سنین ۹ یا ۱۰ به بعد ازدواج را فرهنگ سازی کنند تا فرزندان در سنین ۱۸ سالگی تشکیل خانواده بدهند.
وی تصریح کرد: امروز جوانان برای ازدواج با شاخص هایی، چون وضعیت اقتصادی مناسب، مدارج شغلی بالا و مدارک تحصیلی بالا مواجه میشوند و همین موضوعات که در جامعه شکل فرهنگ درآمده است مانع ازدواج در سنین مناسب است.
مدرسی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک نسل را از دست دادیم و نسلی که در سن ۳۵ سالگی ازدواج میکنند برای داشتن ۳ یا۴ فرزند قانع نمیشوند و نیازی به این تعداد فرزندآوری احساس نمیکنند لذا بازخورد مناسب و خوبی از کار کردن روی این نسل حاصل نمیشود.
سرپرست فرمانداری یزد با تاکید بر فرهنگ سازی از سنین پایین در خصوص اهمیت ازدواج و فرزندآوری، گفت: لزوم آموزش در نسل جدید پررنگتر است تا باز خورد آن در بلند مدت حاصل شود.
سید محمد رضا مدرسی بر رویکردهای کاربردی تاکید کرد که بتوان نتایج آن را در بلندمدت حتی در دولتهای بعدی نیز حاصل کرد و صرفا هدر رفت زمان و هزینه نباشد تاکید کرد.