پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری یزد از تشکیل اولین قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با دستگاههای مرتبط در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، مهدیه سادات حسینی مطلق در اولین نشست قرارگاه خانواده و جوانی جمعیت که با حضور مدیران دستگاههای عضو این قرارگاه، فرمانداران استان و حجت الاسلام وافی عضو ستاد ملی جمعیت و به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری برگزار شد، گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ۷۳ ماده و ۱۸ تبصره، آبان ماه سال گذشته به تصویب شورای نگهبان رسید و بهمن ماه همان سال برای اجرا به دستگاهها ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۱ دستگاه عضو این قرارگاه هستند، افزود: در استانها نیز این قرارگاه به ریاست استاندار و به دبیری و جانشینی دفتر امور زنان و خانواده استانداری تشکیل شده است که از مهمترین اهداف آن اجرایی شدن سیاستهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه جمعیت است.
حسینی مطلق ادامه داد: در قانون جوانی جمعیت به تسهیلات و مسایلی چون؛ تسهیلات مرخصی زایمان، غربالگری، شرایط تکریم مادران شاغل و باردار، تسهیلات خدمات حمل و نقل و هزینه استفاده از خدمات مراکز فرهنگی، ورزشی و تفریحی شهرداری ها، وظایف دستگاهها برای تبلیغ فرزند آوری و ... پرداخته شده است که تمامی آنها برای دستگاههای مرتبط لازم الاجرا است.
مشکلات اجرای مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت در استان احصا شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در این، با بیان اینکه موضوع جمعیت، امروز یک جنگ نرم است، گفت: دشمن در این مسیر به موفقیت خود نزدیک شده و ما برای جلوگیری از آن جامعه را از خواب بیدار کنیم.
عزیزی با اشاره به اینکه اجرای مصوبات قرارگاه جوانی جمعیت در کشور یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب است، گفت: ما مدیران و مسئولان باید اجرای این مصوبات را از دستگاه خود شروع کرده و به وظیفه خود در این زمینه عمل کنیم تا در پایان مسئولیت، دین در این زمینه بر گردن ما نباشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با بیان اینکه اجرای بند به بند مصوبات قرارگاه جمعیت در استان را شخصا پیگیری میکنم، افزود: کاهش رشد جمعیت در کشور اسلامی ایران برنامه و نقشه دشمن است که باید این نقشه را مردان میدان نقشه بر آب کنند.
عزیزی تصریح کرد: مسئولان مشکلات موجود بر سر راه اجرای مصوبات قرارگاه جمعیت در دستگاه خود را احصا کرده و برای رفع آن با وزارت خانه خود ارتباط بگیرند.
وی ادامه داد: اگر هم تمام مشکلات موجود در بخشهای مختلف مثل صنعت و کارگری و انتقال آب و ... را حل کنیم باید در آینده جمعیت جوانی برای بهره برداری از آنها وجود داشته باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد همچنین به موضوع مهم ازدواج جوانان اشاره کرد و افزود: مدیران هر مجموعه مقدمات ازدواج افراد مجرد شاغل در مجموعه خود را تامین و آنها را به ازدواج و فرزند آوری تشویق کنند
گرفتاری کشور در تله جمعیتی تا سال ۱۴۰۵
عضو ستاد ملی جمعیت نیز دراین نشست با اشاره به کاهش جمعیت جوان کشور، گفت: از سال ۱۳۷۹ تا ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ درصد کاهش زاد و ولد داشتیم و نتیجه آن این است که در آبان ۸۵ حدود ۲۴ میلیون جوان داشتیم، پنج سال بعد به ۲۳ میلیون رسید، در سال ۹۵ به ۲۰ میلیون و در ۱۴۰۰ به ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار جوان رسید.
حجت الإسلام وافی افزود: حدود ۴۱ میلیون زن در کشور داریم که ۶۳ درصد آن متولدین دهه ۳۰ تا ۶۰ هستند و در سال ۱۴۰۵ تقریبا ۶۳ درصد جمعیت زنان موجود در کشور دیگر قدرت بارور شدن ندارند و ۳۷ درصد از دختران دهه ۷۰ و ۸۰ میمانند که یک پنجم آنها نابارور اولیه و یک پنجم ناباور ثانویه هستند.
وی ادامه داد: سه پنجم جمعیت ۴۱ میلیون نفری زنان در کشور ما فرزنددار میشوند به عبارتی در سال ۱۴۰۵ کشور ما در یک تله جمعیتی گیر میافتد و به یازدهمین کشور پیر دنیا تبدیل میشویم.
عضو ستاد ملی جمعیت ادامه داد: اکنون در بین کشورهای میانسال قرار داریم و ما فقط ۴.۵ سال فرصت داریم تا در تله جمعیتی نیفتیم.
حجت الاسلام وافی افزود: ما در سال ۹۶ از لیست کشورهای جوان خارج شدیم و ۱۴۲۰ سومین کشور پیر جهان خواهیم شد.
وی، با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند، خطر کاهش جمعیت از هر خطری بزرگتر است، بیان کرد: ایشان مدام تاکید دارند که مراقب باشیم اشتباهی که قبلا اتفاق افتاده را ادامه ندهیم.