رییس مرکز بهداشت گیلان: اگر نتوانیم در مدت ۱۰ سال آینده جوانی جمعیت ایران را افزایش دهیم، یک و نیم قرن طول خواهد کشید تا جمعیت ایران ترمیم شود.
وی همچنین با اشاره به مشوقهای پیش بینی شده در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود : این قانون در حال حاضر به مجموعهی دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و امسال بطور جد در دستور کار قرار میگیرد.
دکتر اسماعیل نورصالحی همچنین ۶۰ درصد ماموریتهای پیش بینی شده در این قانون را مربوط به حوزهی بهداشت و درمان دانست و تصریح کرد: ۴۰ درصد باقیمانده بر دوش سایر نهادها و دستگاههای دولتی و حاکمیتی ست و با همکاری سازنده باید تمامی ظرفیتها بسوی احیا و بازسازی جمعیت کشور بکارگیری شود.
رییس مرکز بهداشت گیلان همچنین نقش رسانهها را در آگاهی بخشی و ایجاد حساسیت اجتماعی در مورد مخاطرات کاهش و پیری جمعیت کشور و گیلان برجسته و موثر دانست و گفت: همانطور که احساس خطر و حساسیت مردم نسبت به کرونا در روند پیشگیری و مهار این بیماری موثر بود، در حوزهی تهدیدات جمعیتی نیز باید این احساس خطر و حساسیت ملی ایجاد شود تا برغم وجود مشکلات متعدد و متنوع موجود در زندگی امروز، تمامی ظرفیتها، بسوی افزایش و جوانی جمعیت پیش برود.
دکتر کنعانی استاد جمعیت شناسی دانشگاه گیلان نیز در سخنانی با تشریح فرایند رشد جمعیت ایران در ۴ دههی گذشته، تصریح کرد: مقولهی جمعیت در یک جامعه به عنوان فاکتوری مهم افزایش توان ملی، همانطور که از حوزه هایی، چون اقتصاد و سیاست تاثیر میپذیرد، میتواند بر این حوزهها تاتیرات مثبت و منفی خود را متناسب با رشد یا کاهش جمعیت باقی بگذارد.
وی افزود: در حال حاضر ۳ میلیون و پانصد هزار زوج نابارور، اما مایل به فرزندآوری در کشور وجود دارد که حمایت بهداشتی و درمانی از اینها میتواند در رشد و ترمیم جمعیت موتر باشد.