معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور از آمادگی این معاونت در دریافت گزارشهای مردمی با هدف شناسایی ساختمانها و مراکز ناایمن کشور خبر داد.
وی در این رابطه اظهار داشت: با عنایت به وظیفه و تکلیف قانونی دستگاه قضایی مبنی بر صیانت از حقوق عامه و پیشگیری از قوع جرم و با توجه به تشکیل جلسات کارشناسی با مدیران و مسئولان این حوزه از جمله سازمان مدیریت بحران کشور، شهرداری، آتش نشانی و... مقرر شد فهرستی از ساختمانهای ناایمن در چند سطح بحرانی، پرخطر و کم خطر به این مرجع قضایی گزارش شود تا به قید فوریت و به ترتیب اولویت، پیگیریهای لازم نسبت به ایمنسازی این ساختمانها صورت پذیرد.
ترکی افزود: در این راستا مردم میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی دادستانی کل کشور به آدرس www.dadsetani.ir نسبت به معرفی ساختمانها و بناهای فرسوده و ناایمن اقدام نموده تا در مسیر قانونی اقدامات و هشدارهای پیشگیرانه صادر و ایمنسازی اماکن معرفی شده از طریق دادستانهای حوزههای قضایی در دستور کار قرار گیرد.
این مقام قضایی گفت: اکنون اقدامات لازم در خصوص ایمنسازی ساختمانهای با وضعیت بحرانی کلانشهر تهران در حال انجام بوده و تلاش داریم با هماهنگی دستگاههای مسئول به بهترین شکل از حقوق هموطنان و همشهریان عزیز حمایت کنیم.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور تصریح کرد: بنای ما در این خصوص صیانت از حقوق عامه بوده و در صورت احراز هرگونه ترک فعلی، بدون هیچ گونه اغماضی با مدیران و مسئولان دستگاههای ذیربط وفق مقررات برخورد قانونی لازم به عمل خواهد آمد.
ترکی در پاسخ به این سوال که یک ساختمان چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا مردم آن را گزارش کنند؟ گفت: گزارش مردم نه تنها ناظر بر ساختمانها و اماکن اداری و تجاری ناایمن بلکه شامل همه معابر، دالان ها، جادهها و نقاط حادثه خیز نیز میشود که به طور مشهود در معرض خطر ریزش یا وقوع هر حادثه خطر ساز قرار دارند.
وی همچنین در مورد اینکه مقصود فقط ساختمانهای عمومی، اداری و تجاری است یا خیر؟ افزود: گزارشهای مردمی اختصاص به ساختمانهای دولتی و عمومی ندارد، ولی موضوع درخواست ما ساختمانها و مراکزی است که مورد استفاده عموم مردم قرار دارد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در مورد این سوال که آیا مردم امکان تشخیص این ویژگیها را دارند؟ و سنجش این ویژگیها نیاز به تخصص خاصی ندارد؟ اظهار کرد: دادستانی کل گزارشهای مردمی را حسب مورد جهت بررسی و اعلام نتیجه در مهلت معین به کارگروه مشترک شناسایی و ارتقا ایمنی با عضویت سازمان مدیریت بحران، آتش نشانی، شهرداری و سایر دستگاههای مسئول ارسال مینماید؛ و تشخیص موارد بحرانی، پرخطر و فوری با توجه به تخصصی و کارشناسی بودن موضوع با کارگروه مزبور خواهد بود.
وی گفت: دادستانهای سراسر کشور در راستای پیگیری و صیانت از حقوق عامه، حسب دستور دادستان محترم کل با تشکیل کارگروه مشابه در شهرستانها در حال پیگیری وضعیت ساختمانهای ناایمن میباشند؛ و در موارد گزارش اماکن و مراکز پرخطر و بحرانی در صورت اقتضا و تشخیص مراجع تخصصی، دستور قضایی لازم را صادر خواهند کرد.