کپو از جمله صنایع دستی دزفول است و بیش از ۳ هزار نفر کپوباف با تولید آن درآمدزایی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول تعداد کپوبافهای این شهرستان را حدود ۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این افراد عمدتا ساکن حاشیه شهر هستند و از این طریق درآمدزایی دارند.
عباس چراغ چشم با اشاره به فعالیت ۵۰ کارگاه کپوبافی در دزفول، افزود: این شهرستان ۷۳ اثر ملی در حوزه صنایع دستی دارد و ۳ اثر از این تعداد، نشان جهانی دارند.
وی به وجود ۷۰ صنعت فراموش شده و فعال در دزفول اشاره و اضافه کرد: خراطی، کپوبافی، چرم دوزی، حکاکی، قلم نی، مسگری، سفالگری، زیورآلات و تراش سنگهای قیمتی از جمله این صنایع هستند که به علت ورود برخی صنایع کارخانهای، تضعیف یا فراموش شدهاند.
چراغ چشم بر احیای صنایع فراموش تاکید کرد و ادامه داد: پارسال گذشته خوزستان ۵۳ اثر ملی کسب کرد که ۳۰ اثر آن، یعنی حدود ۶۰ درصد نشان صنایع دستی استان مربوط به دزفول است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۵ هزار مترمربع زمین برای ایجاد شهرک صنایع دستی در شهرک صنعتی شماره ۴ دزفول در نظر گرفته شده است، افزود: مجتمع آموزش، تولید و فروش محصولات صنایع دستی در ۱۰ روز آینده در میراث فرهنگی این شهرستان راه اندازی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ساماندهی ۳ هزار تولیدکننده کپو در دزفول
به گفته چراغ چشم؛ با موافقت آموزش و پرورش از مهرماه آینده درس کارآفرینی به آموزش کپوبافی اختصاص خواهد یافت و پیش بینی میشود ۳ هزار دانش آموز در این زمینه آموزش ببینند.