پخش زنده
امروز: -
سه هزار کپوباف در بخشهای مختلف دزفول به ویژه شهیون فعال هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول به استقبال هنرمندان این شهرستان از صنعت کپوبافی اشاره کرد و گفت: سه هزار کپوباف در بخشهای مختلف دزفول به ویژه شهیون فعال هستند.
عباس چراغ چشم افزود: دزفول از دیرباز تولیدکننده انواع صنایع دستی بوده و به فراخور شرایط، بعضی از این رشتهها بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
وی کپوبافی را از رشتههای مورد استقبال مردم دزفول در دهههای اخیر دانست و ادامه داد: گسترش و تنوع محصولات کپو باعث شده دزفول به عنوان شهر ملی کپو از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتخاب شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: کپو از جمله مصنوعات بافتههای حصیری است که با استفاده از برگ درخت نخل و ساقههای گیاه خودرویی به نام "کرتک"توسط بانوان و دختران روستایی عشایری و اخیرا شهری بافته میشود.
وی با بیان اینکه وجود نخلستان قدیم در شهیون، ذوق و استعداد اهالی و کاربردی بودن کپو موجب تولید این محصول شده است، افزود: طرح لوزی روی کپو از نقوش آجری خانههای سنتی دزفول که به شهر آجر معروف است، اقتباس شده است.
چراغ چشم اظهارداشت: کپوبافان با تولید و فروش محصولات خود ضمن کمک به بخشی از معیشت خانواده در راستای معرفی کپوبافی که از صنایع دستی بومی دزفول است، کمک زیادی کردهاند.
وی افزود: گسترش تولید کپو و عرضه به بازار شهرهای گردشگرپذیر کشور موجب معروفی هرچه بیشتر کپو و نام دزفول شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: اشتغال پایدار، بومی بودن محصول، معرفی فرهنگ بومی و غنی، سهولت آموزش و انتقال به نسلهای آینده و دیگر ویژگیهای این صنعت موجب شده تا ضمن کسب شاخصهای لازم در سال ۱۳۹۸ دزفول به عنوان "شهر ملی کپوبافی" ثبت شود.
وی افزود: این رویداد مهم موجب ارتقای وضعیت اقتصادی و معیشتی کپوبافان و شهرستان دزفول خواهد شد.
چراغ چشم معرفی و فروش محصولات در سطح ملی و بین المللی، تبدیل شدن به برند ملی و بین المللی، رونق کسب و کار کپوبافان و صنعتگران، معرفی زوایای فرهنگی جامعه و استوار شدن پایه ملی فرهنگی صنایع دستی شهر در سطح بین المللی را از مزایای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ثبت ملی کپو دانست و گفت: با ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی زمینه ارتقای این شهرها برای جهانی شدن امکان پذیر میشود.
بیشتر بخوانید : ثبت سه شهر خوزستان به عنوان شهر ملی صنایع دستی
وی نخستین گام برای کسب عنوان شهر جهانی صنایع دستی در حوزه کپو را ایجاد دبیرخانه دزفول شهر جهانی کپو دانست که این مهم انجام شده است.