معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: اعتبارات مقابله با گرد و غبار و آلودگی هوا باید بهصورت تخصصی هزینه شود تا با تخصیص درست منابع مالی، سالانه بخشی از مشکلات مرتفع شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، عباسزاده با بیان این مطلب در نشست کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار
وی تأکید کرد: با توجه به خشکسالیهای چندین ساله و خیزش گرد و غبار، همه حوزهها به موضوع سلامت مردم توجه داشته باشند.
معاون استاندار گفت: هشدارهای لازم در شرایط اضطرار بهموقع اطلاعرسانی شود تا مردم بخصوص گروههای حساس و سالمندان با مشکل مواجه نشوند.
عباس زاده ادامه داد: در شرایط اضطرار آلودگی هوا اگر هواشناسی قائل بر تداوم آلودگیها باشد با هماهنگی اعضای کارگروه، پیشنهاد اعمال تعطیلات بررسی شده و هرگونه تصمیمگیری به موقع به مردم اطلاع رسانی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: خراسان جنوبی دارای رتبه سطح یک و جزو پنج استان غبارخیز کشور است.
حاتمی افزود: عامل اصلی گرد و غبار استان خشکسالی چندین ساله، نبود رطوبت و تبخیر بیش از حد آب است که هر بار وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک را به همراه دارد.
وی گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته بیش از پنج میلیون هکتار از مساحت استان درگیر ریزگرد هاست که عموماً منشاء داخلی دارند، اما بخش قابل توجهی نیز تحت تأثیر سایر استانها میباشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار داشت: تاکنون ۳۵ کانون ریزگرد در خراسان جنوبی شناسایی شده که شهرستانهای زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان بیشترین شدت آلودگی را داشتهاند.
وی با بیان اینکه ۹ شهرستان استان درگیر ریزگرد هستند، افزود: در خوسف و بیرجند، کانون ریزگردی شناسایی نشده و ریزگردها در این ۲ شهرستان مربوط به سایر مناطق استان است.
حاتمی گفت: خراسان جنوبی دارای پنج ایستگاه سنجش کیفی هوا است که بهصورت برخط وضعیت را بررسی میکنند.
به گفته وی؛ با توجه به وضعیت استان در حوزه گرد و غبار، افزایش این ایستگاههای سنجش کیفی هوا مورد انتظار است.