رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک: برای کم شدن مصرف دخانیات به خصوص در بین جوانان باید فرهنگسازی انجام و برنامههای باورپذیری تهیه و پخش شود.
متن کامل پیام به شرح زیر است:
به نام خداوند بخشنده و مهربان
استعمال دخانیات نه تنها خطر ابتلا به سرطان، بلکه خطر بسیاری از بیماریهای قلبی-عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. علاوه بر این، به دلیل استنشاق دود، ریهها نیز میتوانند آسیب دیده و به بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) و ذات الریه منجر شود.
در مطالعه استپس که در سال ۹۵ انجام شد، شیوع مصرف سیگار در کشور در افراد بالای ۱۸ سال حدود ۱۰ درصد و در استان ۱۴ درصد بوده که خوشبختانه این آمار در همین برنامه و در سال ۹۹ به ۱۴درصد کشوری و۱۲ درصد استانی رسید که این مهم نشان میدهد برای کاهش ۱/۴ درصدی استان نسبت به کشور همهی همکاران و مسئولان دست به دست هم دادند.
در حال حاضر یک میلیارد و ۳۲۰ نفر از جمعیت جهان یعنی ۲۳ درصد جمعیت بالای ۱۵ سال مصرف کننده مواد دخانی هستند که ۸۴ درصد از آنها در کشورهای در حال توسعه میباشند که این خود زنگ خطری برای این کشورها است.
همچنین ۴۲ درصد از پسران و ۳۱ درصد از دختران گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال مصرف کننده دخانیات هستند که نشان میدهد برای جلوگیری از مشکلات آینده باید از سنین پایین و حتی مدارس برنامه ریزی و اطلاع رسانی نمود.
متاسفانه در بین نوجوانان و جوانان تمایل آنها بیشتر به مصرف قلیان است لذا لازم است که اطلاع رسانیهای لازم در خصوص مضرات استفاده از مواد دخانیات، مواد استنشاقی و دود دست سوم صورت بگیرد چرا که تنها مصرف کننده مواد در معرض خطر نیست و همه افراد در تماس با او در معرض خطر ابتلا به بیماریهای سرطانی ناشی از مصرف دخانیات هستند.
بچهها و کودکان نوپا بیش از سایر افراد در معرض دود دست سوم قرار دارند و تماس با وسایل و افراد مصرف کننده برای آنها خطرناک است.
در استان مرکزی و در کلیه شهرستانها مرکز مشاوره ترک دخانیات وجود دارد و در این مراکز پزشکان و روانشناسان با تمام قوا آماده ارائه خدمات و مشاوره به مراجعه کنندگان هستند تا جوانان به خصوص سنین پائین جامعه را از شر این مواد افیون و خطرناک نجات دهند.