پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک: فردی که از بیماری فشارخون بالا رنج میبرد و آن را مهار نمیکند به سلامت خود ضرر میرسانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ جمالیان گفت: امروزه در اغلب زندگیهای پرمشغله افراد برای خودشان وقت نمیگذارند و از اضطراب و تنش رنج میبرند که بعدها منجر به فشارخون بالا میشود.
او افزود: شیوه زندگی غلط سبب فشارخون بالا میشود. فشارخون میتواند از طریق رژیم غذایی، انجام فعالیت بدنی منظم و مدیریت اضطرابهای قابل پیشگیری، تنظیم شود.
وی تاکید کرد: این بیماری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد، اما میتواند به دستگاه گردش خون (قلب و عروق) و اعضای داخلی مانند کلیه آسیب برساند. هم چنین فشارخون بالا سبب تعریق، اضطراب، مشکلات خواب میشود و در زمان فشار خون بحرانی، فرد ممکن است سردرد و خونریزی از بینی را تجربه کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: گرچه در فشارخون بالای شدید علائم سردرد، خواب آلودگی، طپش قلب، تاری دید، خستگی، سرگیجه، گیجی، احساس زنگ زدن در گوش، تنفس مشکل، ضربان قلب نامنظم نشان داده شده است که حتی ممکن است منجر به اغما شود.
جمالیان در ادامه خاطر نشان کرد: این بیماری هم چنین یک بیماری ارثی است که میتواند از والدین مبتلا به بیماری فشارخون بالا به ارث برسد. این بیماری در افراد دارای سابقه قند، چاقی، مصرف دخانیات، کم تحرکی، مصرف زیاد الکل، مصرف داروهای جلوگیری از بارداری و بیشتر شایع است. عوارض افزایش فشارخون شامل آترواسکلروز است که به معنی باریک شدن شریانها است.
وی اضافه کرد: در طول خواب فشار خون کاهش مییابد، همچنین فعالیت فکری توام با اضطراب و فعالیتهای جسمی در فشار خون مؤثر بوده و همچنین مصرف سیگار در دراز مدت، باعث افزایش فشار خون میشود البته باید در نظر داشت کمخوابی، فشار خون را افزایش میدهد.