چمران با ابراز بی اطلاعی از این لیست گفته: هنوز لیستی به شورای شهر تهران ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، چمران در صحن علنی شورای شهر، درخصوص انتشار لیست ۱۲۹ ساختمان واکنش نشان داد و گفت: لیستهایی که منتشر میشوند جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارند، خواسته شهرداری از شهروندان این است که توجهی به این لیستها نداشته باشند. وی افزود: باید مشخص شود که این ساختمانها از لحاظ آتش سوزی ناایمن هستند یا سازه آن نیز دچار مشکل است.
زاکانی در حالی لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی تهران را تکذیب کرده و قابل توجه نمیداند که محمدی، سرپرست سازمان آتشنشانی در صحن شورای شهر از تهیه لیست ساختمانهای پرخطر تهران خبر داده و از تهیه لیست ۱۲۹ ساختمان بحرانی در تهران سخن گفت:
۱۰۰۰ ساختمان در تهران مانند پلاسکو درست نگهداری نمیشوند.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با حضور در صحن شورای شهر تهران گفت: بعد از زلزله رودبار و منجیل کیفیت ساخت و ساز بهتر شد، اما ایرادات و اشکالات بسیاری وجود دارد. چرا متروپل ساخته میشود؟ چرا پلاسکو را از دست میدهیم؟ چرا ساختمان مهر کمیت زیاد و کیفیت کمی داشت؟ زلزله بم چرا یک شهرکی کاملا تخریب میشود؟
حمزه شکیب، با بیان این که ساختمانهای بلند آبادان بسیار کم است، تاکید کرد: متروپل اول در سال ۹۶ پروانه ساخت دریافت کرد اما به صورت رسمی سازمان مهندسی در آن حضور نداشت، این ساختمان آنقدر بحرانی بود که زیر بار یک دوم از بار صقلی خود بوده و این اتفاق رخ داده است و اگر به بهرهبرداری میرسید افراد بیشتری در آن فوت میکردند.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در پایان با اشاره به ساخت متروپل در آبادان گفت: خاک و زمین آبادان نرم و آبهای سطحی بالاست. قطعا میشود ساختمانهای بلندتر از متروپل در آبادان ساخته شود، اما باید عملیات فونداسیون گستردهای دارد و نیازمند به شمعگذاری است
مهدی بابایی، عضو دیگر شورای شهر تهران اعلام کرد که ۱۲۹ ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد که در جلسه هفتگی با دادستانی به سه پرونده رسیدگی میشود. آیا فقط این ۱۲۹ ساختمان در تهران پرخطر است؟ در سال ۱۴۰۱ شاهد هستیم که ۳۳ شهروند آبادانی فوت میکنند و یک نقطهای از ایران درد میگیرد و همه کشور قلبشان درد میکند؛ بنابراین خواهش و تعارف را کنار بگذاریم و عملیاتی و عریان صحبت کنیم. ۱۰ ماه گذشته کسی منتظر ما نشده است. از ما چه کاری برمیآید؟