پخش زنده
امروز: -
شصتو هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره ساختمانهای ناایمن پایتخت و همچنین بررسی حادثه متروپل آبادان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی چمران ، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه این نشست با بیان اینکه ساختمانهای ناایمن موضوع مهمی است، گفت: آتشنشانی بر اساس تخصص نظراتی را اعلام کرده است و برخی مراجع این نظرات را قبول نداشتند. من موافقم که اعلام شود و مردم اطلاع داشته باشند.
اولویت ایمنسازی با نوسازی بافت فرسوده مناطق محروم باشد
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه اولویت ایمنسازی با نوسازی بافت فرسوده مناطق محروم است، اظهار داشت: با گذشت ۹ ماه از شروع به کار شورای ششم، کاری برای نوسازی بافت فرسوده انجام نداده ایم.
ناصر امانی در شصت و هفتمین جلسه شورا طی تذکری گفت: تذکرم را با این جمله از حضرت امام مزین میکنم که فرمودند «به همه مسئولین کشورمان تذکر میدهم که در تقدم ملاکها هیچ ارزش و ملاکی مهمتر از تقوا و جهاد در راه خدا نیست و همین تقدم ارزشی و الهی باید معیار انتخاب و امتیاز دادن به افراد و استفاده از امکانات، تصدی مسئولیتها، اداره کشور و بالاخره جایگزین همه سنتها و امتیازات غلط مادی و نفسانی شود؛ چه در زمان جنگ و چه در حالت صلح و چه امروز و چه فردا .
او ادامه داد: امروز بحث ساختمانهای پر خطر مطرح شده، لیستی منتشر شده و جلسات متعدد در حال برگزاری است. این روند درست است و جامعه باید حساسیت نشان دهد. اغلب ساختمانهایی که در لیست منتشر شده متعلق به دولت، نهادهای عمومی، مراکز آموزشی و مراکز درمانی است و اگر ساختمانی مالک شخصی دارد، مالکی است که مشکل مالی ندارد، ساکن جنوب تهران نیست و در بافت فرسوده زندگی نمیکند.
وی تصریح کرد" همان حساسیتی که در مورد ساختمانهای بلند مرتبه مطرح شده باید در مورد بافت فرسوده در متن جامعه قرار بگیرد و لازم است در این شرایط توجه نشان دهیم که هم خطرناکاند و هم در معرض آسیب فوری هستند.
حادثه متروپل محصول رفتار سرکوب گرانه کارفرما با نظرات تخصصی است
درادامه حجت الاسلام آقامیری اظهار داشت: شتاب توسعه در کشور ما با محوریت پول و سرمایه است و این باعث کاهش ایمنی میشود و رفتارهای کارفرما با نظرات کارشناسی سرکوب گرانه است و متروپل نمونه بارز آن است.
در شصت و هفتمین جلسه شورا، حمزه شکیب سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به منظور ارائه گزارش در خصوص ایمنی ساختمانهای شهر تهران در صحن شورا حاضر شد.
حجت الاسلام سید محمد آقامیری در واکنش به سخنان شکیب متذکر شد و افزود: از سازمان نظام مهندسی توقع میرود که یک کمیته حقیقت یاب در این خصوص تشکیل داده و گزارشی فنی و تخصی در رابطه با این موضوع به مردم ارائه کند.
آقامیری در همین راستا افزود: این اتفاق لکه سیاهی در دامن جامعه مهندسی است که چنین سازهای فرو بریزد و جامعه مهندسی ایران را زیر سوال ببرد.
سید محمد آقامیری در ادامه تذکرات خود را برشمرد و گفت: بخشی از آیین نامهها در نظام مهندسی باید به روز رسانی شوند و به اطلاع مهندسین برسند. همچنین باید نسبت به موضوع مجری ذی صلاح توجه شود. چراکه متروپل مجری ذی صلاح نداشته است. همچنین در نظام مهندسی، آیین نامه مدونی در طراحی سازههای جدید نداریم و مهندسین مشاور با نظرات خود ساخت و ساز میکنند.
]حادثه متروپل نماد قانون شکنی و مسئولیت گریزی
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شوراى اسلامى شهر تهران نیز در این نشست حادثه متروپل را نماد قانون شکنی؛ مسئولیت گریزی؛ بروکراسی زائد و نقض قوانین دانست و بر ضرورت تشکیل کارگروه ویژه اى به منظور بررسى مشکلات ساختمانها و سازه هاى ناپایدار شهر تهران تاکید کرد.
"سید جعفر تشکری هاشمی"در جریان شصت و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره حادثه اندوهبار متروپل آبادان اظهار کرد: حادثه متروپل حاصل قانون شکنی، ساختارگریزی و بروکراسی زائد و نقض قوانین است. اگر از این اتفاقات درس نگیریم تنها خاطره تعریف کردهایم.
وى با تأکید بر اینکه عبرت گیری باید مدل یافته و ساختارمند گفت: باید از دوساعتی که در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در مورد این حادثه بحث شد بهترین استفاده را در جهت شناسایی و احصاء چالش هاى پیش رو کرد.
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: تقاضا دارم جمع بندی و نتیجه گیری در اولویت قرار بگیرد و تصمیم گیری مناسب براى شهر تهران هم صورت گیرد.
به گفته وى باید برای ساختمانهای ناپایدار و سازههای دیگر شهری مانند پلها؛ گودهای موجود و روشهای گود برداری و ساختمانهای مشمول ماده ۱۰۰کارگروه هایى متشکل از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهر سازى و وزارت کشور تشکیل شود و برای هرکدام از موضوعات در این کارگروه تصمیم گیری مناسب صورت گیرد.
وی گفت: تصمیم گیری در این کارگروه میتواند جلوی نقض قوانین را بگیرد و در عین حال میتواند کمک شایانی به اجرای صحیح قوانین باشد؛ لذا پیشنهاد تشکیل این کارگروه را میتوانیم به صورت مکتوب تقدیم هیات رییسه نماییم.
لزوم بازنگری قانون نظام مهندسی
همچنین اقبال شاکری نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم منتظر قانون هستند و نمیتوانند در انتظار باشند که به دورههای آینده موکول شود، گفت: قانون نظام مهندسی دهها بار رفت و آمد داشته و بازنگری صورت گرفته و آخرین بازنگری به زودی انجام خواهد شد.
اقبال شاکری در شصت و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نتیجه تصمیمات شورای شهر بلافاصله در سطح شهر احساس میشود، اظهار کرد: این در حالیست که تصمیمات مجلس در جامعه دیرتر احساس میشود.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای بررسی اسناد حادثه متروپل خاطرنشان کرد: نبودن عزم راسخ در کسانی که از این حادثه مطلع بودند، دلیل این حادثه است. میگویند خلا قانونی وجود ندارد. مگر نمیتوانیم با همکاری این خلا را برطرف کنیم؟ به راحتی میتوانستیم این کار را انجام دهیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خرد جمعی در مسکن مهر از سال ۸۹ تا ۹۲ نتیجه بخش بود، یادآور شد: تمام افراد ذیربط در تمام جلسات سر پروژه حاضر بودند. تمام اتوماسیون اداری طی شده، اما جهت اطلاع بوده است. تمام کسانی که رونوشت ناظر برجسته سازمان نظام مهندسی به آنها رسیده و کاری نکردند مقصر هستند. تمام آنها این رونوشت را دریافت کردند. ناظر شجاعی که زیر بار فشار مالک زیاده خواه و فضای روانی موجود در شهر که این طرح باید جلو برود، قرار گرفت، کنار کشید.
شاکری با بیان اینکه بسیاری از ساختمانهای کشور به خوبی و توسط مهندسان برجسته ساخته شده است، تصریح کرد: تعداد معدود این اتفاقات هم برای ما قابل قبول نیست.
وی تأکید کرد: باید اتفاق نظر داشته باشیم و باید هماهنگی صورت بگیرد. قانون نظام مهندسی دهها بار رفت و آمد داشته و بازنگری صورت گرفته و آخرین بازنگری به زودی انجام خواهد شد.
مباحث ۲۲ گانه قانون و مقررات ساختمان مورد توجه قرار نمیگیرد
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نیز در این نشست اظهار داشت: متاسفانه مباحث ۲۲ گانه قانون و مقررات ساختمان مورد توجه قرار نمیگیرد.
وی بعد از ارائه گزارش حمزه شکیب سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور در مورد ایمنی ساختمانها با اشاره به عدم اجرای مباحث ۲۲ گانه قانون و مقررات ساختمان گفت: مباحث ۲۲ گانه قانون و مقررات ساختمان مورد توجه قرار نمیگیرد. چه کسی باید این موارد را انجام دهد؟
مهدی پیرهادی اظهار داشت: وزارت مسکن و شهرسازی و نظام مهندسی چه تدبیری برای این مباحث اندیشیده اند؟ چرا نظارت و اجرای دقیقی نداریم؟ وظایف دستگاههای حاکمیتی در این زمینه چیست؟ چرا موضوع بیمه ساختمان در ایران به درستی مورد توجه قرار نمیگیرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: باید بدانیم برای واقعی سازی امضای کارشناسان و مجریان در سازمان نظام مهندسی چه اقدامی انجام شده است.
در پایان نیز حمزه شکیب رعایت نشدن مباحث ۲۲ گانه قانون مقررات ساختمان را مورد تایید قرارداد و گفت: ضرورت دارد این قوانین بروز رسانی و برخی موارد آن مورد بازنگری قرارگیرد.
تعیین مهندس ناظر، فرآیند شفافی برای مالکان و عموم مردم نیست
همچنین عضو و خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تعیین مهندس ناظر، فرآیند شفافی برای مالکان و عموم مردم نیست، گفت: میخواهیم بدانیم آیا در تهران ۷۵۱ کیلومتری تعداد ساختمانهای ناایمن همین ۱۲۹ ساختمان است یا خیر؟
حبیب کاشانی پس از شنیدن گزارش سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور در مورد ایمنی ساختمانها با محوریت اتفاق متروپل گفت: موارد مطرح شده سالهاست که مطرح میشود و اتفاقی نمیافتد. تعیین مهندس ناظر، فرآیند شفافی برای مالکین و عموم مردم نیست.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه یک لیست از ساختمانهای ناایمن تهیه شده، اما شنیدهایم که قول دادهاید تا دو ماه آینده آن را ارائه کنید، گفت: این لیست در اختیار دادستانی است و هر هفته سه مالک تذکر دریافت میکنند. میخواهیم بدانیم آیا در تهران ۷۵۱ کیلومتری تنها ۱۲۹ ساختمان ناایمن وجود دارد یا خیر؟
کاشانی با بیان اینکه ایران جزو چند کشور اول دنیا در خصوص سازه است، ادامه داد: با وجود این همه توانایی ناراحت کننده است که در سال ۱۴۰۱، ۳۳ نفر از هموطنانمان را در اثر فروریختن یک ساختمان از دست بدهیم. بهتر است تعارفات را کم کنیم و وارد عمل شویم تا بتوانیم مسائل را حل کنیم.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در پایان گفت: مسئولان عریانتر بگویند که چه کنیم، چرا که یک نقطه از ایران دچار حادثه شده، اما همه ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است.
خطاهای متروپل قابل اغماض نیست/ گزارش پلاسکو از کتابخانهها بیرون بیاید
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه که گزارش کارشناسی پلاسکو به کتابخانهها رفت و هیچ اتفاقی در آن رخ نداد، تاکید کرد: تمام اتفاقاتی که نباید رخ میداد در متروپل رخ داد و این زنگ خطری است که هیچ گونه اغماضی نباید با آن انجام شود.
پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران پس از استماع گزارش سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور در مورد ایمنی ساختمانها با توجه به اتفاق متروپل، گفت: یکی از ویژگیهای مدیر موفق و کارآمد این است که از تهدید فرصت بسازد و مهمترین مسئله در متروپل این است که این اتفاق باید به مقررات جدید تبدیل شود وگرنه مثل پلاسکو هیچ اقدامی رخ نمیدهد.
وی با بیان اینکه این همه تخلف در متروپل در مقابل چشم رخ داد، تصریح کرد: تمام اتفاقاتی که نباید رخ میداد در متروپل رخ داد و این زنگ خطری است که هیچ گونه اغماضی نباید با آن انجام شود.
نایبرئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه ما اقدامات موثری را در دوره پلاسکو انجام دادیم، اظهار کرد: گزارشی که از پلاسکو تهیه شد که اکثر کارشناسان مطرح کشور نیز در آن نقش داشتند بدون هیچ تعارفی بود و بسیار کارآمد بود، اما متاسفانه به مقررات تبدیل نشد و گزارشی برای کتابخانهها بود.
سروری با بیان اینکه وزیر کشور نیز در حادثه متروپل تاکید داشت که باید زمینه و عامل بروز این حوادث اصلاح شود، گفت: پیشنهاد میشود که گزارش پلاسکو را به عنوان یک منبع قوی در دستور کار قرار دهند و دوباره کار را از صفر شروع نکنیم و گزارش پلاسکو از کتابخانهها بیرون بیاید و مورد توجه قرار گیرد.
لزوم اصلاح ماده صد با نظر نخبگان پایتخت
عضو شورای اسلامی شهر تهران درنشست شصت و هفتم شورا تاکید کرد: در حوزه فرهنگ و هنر در راستای مقام ائمه به ویژه امام رضا (ع) کم کاری شده است که باید جبران کنند.
مهدی عباسی در شصت و هفتمین جلسه صحن شورا با بیان اینکه: شیاطین، زمانی که با هم هم پیمان میشوند قرینههای زمان و مکان را با هم هماهنگ میکنند و در دهه کرامت که متعلق به امام رضا و خواهر گرانقدر ایشان میباشد یک کار بی خردانه انجام دادند که از نظر همه ادیان، مذاهب و آزادگان جهان محکوم میباشد.
وی در ادامه گفت: آنهای که مدعی ارزشهای انسانی، مذهبی و آزادی هستند به مقدسترین اعتقادات تمامی مسلمانان جهان و ایرانیان توهین میکنند که باید با برخورد صحیح سنجیده و بجا جلوی اقدامات این چنینی در آینده گرفته شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین تاکید کرد که در حوزه فرهنگ و هنر در راستای مقام ائمه به ویژه امام رضا (ع) کم کاری شده است که باید جبران کنند.
مهدی عباسی همچنین در خصوص حادثه مترو پل گفت: امروز ما در اجرای ساخت ساختمانها مشکل داریم و نظارتها را باید به حد کافی برسانیم تا مسائلی که با روح، جان و احساسات مردم بازی و زیر سوال میبرد را دیگر شاهد نباشیم.
عباسی در مورد اصلاح قانون ماده ۱۰۰ نیز گفت: لایحه جدید ماده ۱۰۰ هم موافق و هم مخالفین جدی دارد و بهتر است در جلسات کارشناسی این ابهامات و شبهههایی که وجود دارد را بررسی کنیم و از نظر نخبگان در تهران بهرهمند شویم.