رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۲.۷ برابری موارد اسهال ویروسی نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر محمد مهدی گویا گفت: موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده میشود، نسبت به سال گذشته افزایش ۲.۷ برابری داشته است.
وی افزود: ظرف دو ماه گذشته حدود ۳۰ هزار مورد اسهال در سیستم ثبت اطلاعات نظام سلامت کشور به ثبت رسیده که به نظر میرسد حدود ۶۵ درصد از کل اسهالهای کشور را شامل میشود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با بیان این که تمام مواردی که ثبت شده ار نظر بیماری وبا کنترل شده و همگی منفی بوده اند، بیان داشت: هرچند تا پایان مهرماه سیستم سلامت کشور برای تشخیص فوری و مراقبت از بیماری وبا و سایر بیماریهای اسهالی در آماده باش قرار دارد و شاید هنوز زود باشد که در مورد سال جاری قضاوت شود، اما آنچه اکنون مشاهده میشود افزایش موارد بیماری اسهالی ویروسی است.
دکتر گویا ادامه داد: عمده موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی بودند و اکنون نیز این بیماری شایع است و لازم است هموطنان عزیز نکات بهداشتی در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند.
وی با اشاره به این که انتهای فصل بهار، تابستان و حتی ماه مهر فصولی هستند که موارد مبتلا به بیماریهای اسهال افزایش مییابد، گفت: عمده این موارد ناشی از مصرف آب غیربهداشتی و لوله کشی نشده و همچنین میوه و سبزیجاتی که خوب ضدعفونی نشده اند، هستند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اظهار داشت: این موارد تقریبا در همه استانهای کشور دیده میشود، ولی در استانهای گرمسیری به نسبت استانهای دیگر شایعتر است.
گویا افزود: مهمترین بیماری که در بین بیماریهای اسهالی برای نظام سلامت کشور اهمیت دارد اول بیماری وبا و بعد اسهالهای خونی است که معمولا منشاء باکتریایی دارند.
وی با اشاره به این که در بعضی از سالها موارد بیماریهای اسهالی بیشتر از سالهای قبل است، گفت: یکی از عوامل تاثیرگذاری در افزایش موارد بیماریهای اسهالی بارندگیهای کم سال قبل و استفاده از آبهای غیرمطمئن به دلیل کمبود منابع آب آشامیدنی تصفیه شده در آن سال خاص، است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر بیان کرد: سال جاری هم شاهدیم که موارد بیماریهای اسهالی افزایش یافته است؛ بنابراین مردم عزیز در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل از یکسو و از سوی دیگر رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.
آماده باش دانشگاههای علوم پزشکی کشور
دکتر گویا افزود: تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور که وظیفه کنترل این بیماریها را به عهده دارند از ابتدای سال جاری در وضعیت آماده باش به سر میبرند. اقدامات لازم صورت گرفته، نمونههای مدفوع بیماران بررسی شده و نکات لازم به دانشگاهها اعلام شده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بر اساس آنچه اکنون شاهد هستیم در رابطه با بیماریهای اسهالی تابستان سختی در پیش رو داشته باشیم؛ بنابراین انتظار داریم هموطنان عزیز نهایت همکاری را با نظام سلامت کشور به عمل آورند.
ثبت ۱۶۹۲ مورد مسمویت غذایی
وی یادآور شد: تاکنون ۱۶۹۲ مورد بیماری در کشور از ابتدای سال جاری در رابطه با مسمویت غذایی به ثبت رسیده که همه موارد ناشی از مواد غذایی خوب نگهداری نشده بوده است.
دکتر گویا در پایان گفت: اقدامات کنترلی توسط دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته و ۸۸ درصد موارد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت تشخیص داده شده و منابع آلوده کننده نیز تحت کنترل قرار گرفته است.