پخش زنده
امروز: -
رئیس بخش عفونی بیمارستان تخصصی کودکان مفید گفت: در چند هفته گذشته، میزان مراجعات سرپایی به علت ابتلاهای ویروسی افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر عبدالله کریمی با اعلام این مطلب افزود: با وجود افزایش مراجعات سر پایی، میزان مراجعات بستری کمتر شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا با اینکه در ماههای به نسبت گرم سال هستیم، با طغیانهای ویروسی مواجهیم، گفت: محدودیتهای کرونایی در طول دو سال گذشته باعث شد کودکان در معرض ویروسها قرار نگیرند، از این رو مبتلا نشدند و ایمنی طبیعی نیز در آنها شکل نگرفت، اکنون پس از کاهش محدودیتهای کرونایی، گردش ویروسها بیشتر شده است و کودکان در تماس با این ویروسها قرار گرفتهاند و یکی پس از دیگری آنها را میگیرند.
رئیس مرکز تحقیقات عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به این که در هر فصلی ویروسهای خاصی شیوع بیشتری دارند، افزود: به تازگی مطالعهای درباره ویروسهای در گردش انجام نشده است.
دکتر کریمی ادامه داد: براساس بررسیای که اواخر پارسال در بیمارستان مفید انجام شد، علاوه بر اُمیکرون، ویروسهای انفلوآنزا، پاراانفلوآنزا، آدنوویروس، بکاویروس، انتروویروسها و متاپنوموویروس هم در گردش بودند.
وی گفت: طغیان ابتلاهای ویروسی، به عوامل مختلفی همانند میزان ایمنی فرد فرد بچهها، ایمنی گروهی، فصل و رعایت اصول بهداشتی بستگی دارد.
این فوق تخصص عفونی کودکان درباره نشانههای ابتلای ویروسی افزود: بعضی از ویروسها مثل ادنوویروسها هم دستگاه تنفسی را درگیر میکنند و عوارض تنفسی دارند، هم عوارض گوارشی ایجاد میکنند؛ بعضی ویروسها مانند RSV فقط دستگاه تنفسی و بعضی مانند روتاویروس هم فقط دستگاه گوارشی را درگیر میکند.
دکتر کریمی ادامه داد: تا زمانی که کودک علائمی مانند تندی و سختی تنفس، سرفههای پشت سرهم و قطاری، اسهال و استفراغ شدید، تشنج و دل پیچههای شدید و کمآبی نداشته باشد، این ابتلاها قابل درمان در خانه هستند.
وی گفت: این ویروسها بسته به نوع آنها از سه تا ۱۴ روز قابلیت انتقال دارند.
رئیس مرکز تحقیقات عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به پرسشی در زمینه عملکرد وزارت بهداشت در مواجهه با طغیانهای ویروسی پس از همه گیری، از متولی سلامت کشور خواست هزینه طرحهای مطالعاتی را تقبل کند تا پژوهشهای وسیعتری دراین باره صورت گیرد، زیرا توصیههای مقرون به صحت از دل این نوع پژوهشها بیرون خواهد آمد.