پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی با طراحی و ساخت نانو ذرات جدید توانست چالشهای صنعت بتن را رفع کند.
وی اضافه کرد: چالشهای زیادی در نانو تکنولوژی صنعت بتن وجود دارد که توانستهایم نانو ذرات جدیدی را ایجاد کرده و بخشی از چالشهای صنعت بتن را رفع کنیم؛ بهطور مثال نانو تکنولوژی مانند تمامی تکنولوژیهای نو، نیاز به یک توجیه اقتصادی دارد. در حال حاضر هزینههای بالای نانو ذرات مانع از توسعه روز افزون این محصولات و استفاده آنها در صنعت میشود، به همینمنظور بهرهبرداری از نانو تکنولوژی در صنعت بتن در مقیاس تجاری همچنان به چند محصول قابل عرضه در بازار محدود شده است.
فروغی تصریح کرد: مشکلی که در زمینه استفاده از نانو موادها وجود دارد توزیع یکنواخت آنها در ماتریس بتن است. معمولاً این مواد در حین افزوده شدن به بتن بهصورت کلوخه انباشته میشوند و در مخلوط بهخوبی توزیع نمیشوند، البته برای حل این مشکل میتوان از دستگاههای مخلوطکن قوی استفاده کرد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: از طرفی مشکل دیگر ما جذب آب بسیار بالای ذرات نانو است. این ذرات بهعلت سطح ویژه بسیار بزرگی که دارند مقدار آب زیادی جذب میکنند و ممکن است بر کارایی بتن تأثیرگذار باشد. در نهایت چالشهایی وجود دارد که باید قبل از گسترش استفاده از نانو فناوری در صنعت بتن حل شوند؛ مانند توزیع یکنواخت نانو مواد، سازگاری نانو مواد با سیمان، فرآوری، تولید، ایمنی، مسائل مربوط به حمل و نقل، تولید انبوه، هزینهها و غیره.
وی اظهار کرد: از دیگر کارهای گروه پژوهشی ما بررسی مرفولوژی نانو ذرات بر عملکرد بتن و مواد سیمانی است که هدف از حضور در این نمایشگاه ارتباط با مجموعههای فناور مرتبط با گروه و تبادل اطلاعات جدید در راستای حرکت به سمت حل مسائل و چالشهای فناورانه است تا بتوانیم محصول خود را به مرحله تجاریسازی برسانیم.