پخش زنده
امروز: -
پیرو گذراندن فرصت مطالعاتی یک عضو هیئتعلمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در کشور پرو، نانوالیاف از مواد اولیه طبیعی جدید در مقیاس صنعتی تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابطعمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، «دکتر بهروز قرآنی»، عضو هیئتعلمی این مؤسسه در این زمینه بیان کرد: نانوالیاف، الیافی با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر هستند. زمانی که قطر الیاف پلیمری از میکرومتر به نانومتر کاهش پیدا میکند، خصوصیات جالبتوجهی در آنها ظاهر میشود که از آن جمله میتوان به افزایش نسبت سطح به حجم، افزایش قابلیت انعطافپذیری در گروههای عاملی سطحی، درهمتنیدگی شبکه لیفی و در نتیجه عملکرد مکانیکی عالی مانند سختی و قدرت کشسانی و کاهش اندازه منافذ اشاره نمود.
وی در مورد کاربرد نانوالیاف در صنایع غذایی گفت: ریزپوشانی ترکیبات مؤثره و افزایش فراهمی زیستی آنها، افزایش کارایی قالبگیری مولکولی جهت فیلتراسیون، طراحی سنسورها بادقت بالاتر، تولید بستهبندی مواد غذایی و مقاومسازی ساختار شبکههای ژلی از جمله کاربردهای نانوالیاف در صنعت غذا است.
قرآنی افزود: بهمنظور دسترسی به آخرین تحولات علمی و صنعتی در این زمینه، فرصت مطالعاتی صنعتی در شرکت لکارا که در کشور پرو و در زمینه استفاده از فرایندهای سبز برای تولید محصولات مختلف فعالیت میکند برنامهریزی و اجرا شد.
عضو هیئتعلمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: کسب تجربه صنعتی خارج از کشور و انجام رایزنی بهمنظور عقد ۲ قرارداد پژوهشی از جمله مهمترین دستاوردهای این فرصت مطالعاتی به شمار میروند.
گروه نانوفناوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، از جمله گروههای تحقیقاتی پیشرو در ایران است که به طور تخصصی و جامع وارد مباحث کاربرد نانوفناوری در حوزه مواد غذایی شده است.
انعقاد قراردادهای پژوهشی با شرکتهای صنعتی داخل کشور، مؤسسه تحقیقاتی نیزو در کشور هلند، مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزلند، مرکز تحقیقات هیدروکلوئید فیلیپس در دانشگاه صنعتی هوبی چین، دانشگاه ساراتوف روسیه، سازمان پژوهشهای علمی و فناوری ترکیه (TÜBİTAK) و اخذ دو گرنت معتبر پژوهشی از سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (ISESCO) و آکادمی جهانی علوم (TWAS) نمونههایی از دستاوردهای این گروه پژوهشی است.