رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: بنای ۱۴ هزار متری پژوهشگاه که از ۳۰ سال پیش تاکنون به صورت دست نخورده باقی مانده است در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، جواد محمدی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: این پژوهشگاه در حوزههای زیست فناوری انسانی، دام و طیور، آبزیان، کشاورزی، میکروارگانیسمها و صنعت فعالیت میکند و اساتید برجسته کشور که به صنعت بسیار نزدیک هم هستند با پژوهشگاه همکاری دارند.
وی گفت: پژوهشگاه در زمینه تولید آنزیمهای مورد استفاده در لبنیات و ماست و پنیر از مدتها پیش تحت عنوان پروبیوتیک ورود کرده است و در موضوع ژنتیک هم بخش تخصصی برای تشخیص مولکولی کرونا را از همان ابتدای شیوع کرونا تشکیل دادیم.
وی گفت: در این پژوهشگاه پوست مصنوعی، هورمون رشد و بذرهای اصلاح شده ارقام مختلف گیاهی نظیر زیتون و پسته تولید شده است و تولید بذرهای کیفی چغندر قند را هم در برنامه خود داریم.
آقای محمدی افزود:در موضوع حیوانات هم ژن درمانی در دستور کار ماست که یکی از مقدمات آن تولید حیوانات مدل و در آینده نزدیک سلولهای مدل است که ما با دستکاری ژنتیکی حیوانی را بیمار میکنیم و از این طریق مراحل درمانی انجام میشود که هم اکنون موش هموفیل تولید کردهایم که قدم بعد درمان است و موش تالاسمی و دیگر موارد ابتلای موش به بیماریهایی نظیر نقص ایمنی هم از دیگر برنامههای مربوط به ژن درمانی است.
وی افزود: در آینده از آن جایی که بسیاری از داروها حذف میشود و جای آن را ژن درمانی خواهد گرفت پژوهشگاه تلاش میکند جز پیش رانها در این بخش باشد.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: در موضوع ژن درمانی انسانی با برخی بیمارستانها وارد مذاکره شده ایم و اخبار خوشی را در آینده مطرح خواهیم کرد.
وی گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این پژوهشگاه دست ورزی ژنتیکی است که در همه رشتهها این امکان را داریم و با توجه به اینکه از جهت تامین آب برای بخش کشاورزی مشکل داریم اولویت ما این است که بتوانیم نهادههای دامی مانند ذرت و جو را با رقام اصلاح شده بومیسازی کنیم.
محمدی افزود: تولید بذر مقاوم به ویروسهای گیاهی نیز از دیگر برنامههای ماست، زیرا ویروسها کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی را آسیب میزنند و شاید برخی موارد ۳۰ درصد محصولات ناشی از همین ویروسها آسیب میبیند و این موضوع در دستور کار پژوهشگاه است تا بتوانیم اقداماتی انجام دهیم و در همین ارتباط مراحل علمی و آزمایشهای میدانی سپری شده است و در حال طی کردن مراحل بعدی از جمله رها سازی با همکاری دستگاههای ذیربط هستید.