دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی ناکامیها و کامیابیهای در رسیدن به اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی، گفت: در هماهنگی و تقسیم کار ملی و نیز نظارت و ارزیابی توفیقاتی حاصل شده است.
وی درباره اینکه چقدر در تحقق این رویکرد موفق عمل شده است، گفت: در هماهنگی و تقسیم کار ملی و نیز نظارت و ارزیابی توفیقاتی حاصل شده، اما از این حیث که توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه نمایان و نیز اخلاق و رفتار قرآنی حاکم باشد، احساس رضایت نداریم. نمودِ توسعه فرهنگ قرآنی در تعداد حافظان، قرائت صحیح و مواردی از این دست است. احساس رضایتی از این جهت نداریم.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه پیشران اصلی استقرار جامعه اسلامی تمرکز بر قرآن است، اظهار داشت: اگر با قرآن جامعه را تقویت کنیم، کرامات انسانی و اخلاق الهی و متغیرهای مرتبط با جامعه اسلامی نیز تأمین خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مطالبه مقام معظم رهبری به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اشاره کرد و گفت: حفظ قرآن فقط مشغول کردن حافظه نیست، بلکه حوزه شناخت و رفتار را اصلاح میکند و حتی ارتباطات اجتماعی فرد را تغییر میدهد؛ بنابراین تمرکز بر حفظ قرآن و تقویت معارف قرآنی و قرائت صحیح مسیری است که منشور قرآنی دنبال میکند.
عاملی درباره اقدامات عملی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای اجرای مفاد منشور، گفت: یکی از اقدامات استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید است. فضای مجازی در ایران ۹۲ و نیم درصد نفوذ دارد و مرجعی است که اگر سامانههای توانمند و قدرتمند با قابلیتهای قوی و ابزار مناسب برای حمایت از قرائت صحیح، حفظ و معارف قرآن در آن تأمین شود، تحولی اساسی رخ میدهد.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به وجود ۸۰ هزار مسجد در کشور، گفت: تقویت مساجد، که میتواند منجر به تقویت توسعه فرهنگ قرآنی شود، اهمیت دارد. در جلسه اخیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر تشکیل کارگروهی تأکید شد تا بتواند این ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کند و آموزش و پرورش، انجمنها و مردم به منزله ظرفیت بزرگی برای تعلیم و تربیت محسوب میشوند. ما این دوره را دوره محوریت مردم و کنشگران مردمی برای توسعه فرهنگ قرآنی میدانیم و تلاش میکنیم که جبهه مردمی فرهنگی انقلاب تقویت شود.