رییس بخش بیماریهای مرتبط با آبله سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، خطر شیوع آبله میمون در میان عموم بسیار پایین است و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از بخش تصویری «آسوشیتدپرس»، رییس بخش بیماریهای مرتبط با آبله سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اعلام کرد خطر آبله میمون به رغم اینکه بیماری مرتبط با تماس نزدیک میان افراد است، خطر بسیار پایینی برای عموم مردم به دنبال دارد.
دکتر «روزاموند لوئیس» رییس بخش تحقیقات درباره آبله سازمان بهداشت جهانی در نشست خبری با حضور خبرنگاران در ژنو اعلام کرد: همه گیری آبله میمون را نمیتوان فراگیر دانست، زیرا عموما شاهد شیوع چنین بیماری در کشورهای بومی آن هستیم. این کشورها در مرکز و غرب آفریقا قرار دارند و شیوع آبله میمون در آنها شناخته شده و چنین بیماری عفونی در آنها به رسمیت شناخته شده است.
وی افزود: در پنج سال گذشته تنها ۹ مورد ابتلا به آبله میمون هنگام ورود به دیگر کشورها شناسایی شده است. میتوان گفت این موارد در میان افرادی که از نیجریه به دیگر نقاط سفر میکنند دیده شده و تنها ۹ مورد از آنها شناسایی شده است؛ بنابراین تمام این افراد از غرب آفریقا به دیگر مناطق مسافرت کرده بودند. برای همین است که حالا شاهد شناسایی چنین مواردی در بیشتر نقاط هستیم و این بیماری در بسیاری از کشورها بطور کامل وضع جدیدی را به وجود آورده است. دکتر لوئیس افزود: آبله میمون از طریق ارتباط نزدیک افراد یا از طریق پوست افراد به دیگران منتقل میشود. این آن چیزی است که درباره این بیماری میدانیم و تاکنون این بیماری تغییرات زیادی نداشته است. الگوی مواردی که در کشورهای خارج از آفریقا به این بیماری مبتلا شده اند همانند وضعیتی است که در میان کشورهای آفریقایی مشاهده میشود.
دکتر لوئیس همچنین در ادامه اعلام کرد: همانطور که قبلا اعلام کرده ایم، آبله میمون بیماری ناشی از ارتباط نزدیک میان افراد است؛ بنابراین خطر شیوع عمومی آن بسیار پایین است. باوجود این، ارتباط نزدیک میان فردی که ممکن است به آبله میمون آلوده شده باشد یا فردی که ابتلا به این بیماری در وی مورد تایید قرار گرفته باشد به این معنی است که به طور واضح خطر ابتلا به آن بیشتر است؛ بنابراین آنچه که ضرورت دارد همه درباره اش اطلاع داشته باشند این است که خطر شیوع این بیماری در میان عموم بسیار پایین است و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.