اسقف اعظم یونان در دیدار سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در آتن گفت: باید از فرهنگ و تمدن یکدیگر شناخت عمیق داشته باشیم.
سفیر کشورمان در آتن گفت: اساسا رهبران مذهبی با توجه به اینکه مروج و تحت تأثیر آموزههای دینی و اخلاقی هستند و مرجع آرامش و صلح و دوست هستند. ما در دنیایی زندگی میکنیم که متأسفانه بر خلاف ادعاهای دموکراسی و حقوق بشر، مملو از خشونت و تبعیض و ظلم و نابرابری است.
احمد نادری افزود: امروز جهان به شدت دچار بحران، جنگ، بداخلاقی و ظلم است، بنابراین انسانها بیش از هر زمان دیگر نیازمند آموزههای اخلاقی و دینی هستند و رهبران دینی در این میان وظایف سنگینی بر عهده دارند.
وی تصریح کرد: ادیان آسمانی از جمله مسیحیت، یهودیت و اسلام همه از اشتراکات دینی و اخلاقی زیادی برخوردارند و بدون شک گفتگو و همکاری بین رهبران این ادیان آسمانی میتواند زمینه همزیستی مسالمت آمیزی بین پیروان آنها فراهم کند.
سفیر کشورمان در یونان تأکید کرد: پیروان ادیان الهی اگر به وظایف دینی خودشان خوب عمل کنند، میتوانند نقش بسیار سازندهای در مقابله با افراطی گری، یکجانبه گرائی و زورگوئیهای برخی قدرتهای جهانی داشته باشند.
نادری با اشاره به اهمیت و جایگاه ارزشهای دینی در ایران گفت: در حال حاضر ما در ایران حدود ۳۰۰ کلیسا داریم و برخی از کلیساهای ایرانی به لحاظ تاریخی و زیبایی بسیار معروف و برجسته هستند. ۲۰۰ هزار مسیحی در ایران به خوبی و با آرامش در کنار دیگر برادران و خواهران مسلمان شان زندگی میکنند و در عرصههای مختلف اجتماعی مشارکت خوبی دارند.
وی یادآور شد: مسلمانان، مسیحیت را یکی از ادیان مهم ابراهیمی میدانند و برای آنها احترام زیادی قائل هستند و حضرت عیسی مسیح (ع) و مریم مقدس، ارزش و جایگاه بسیار بلندی نزد آنها دارند. ما در ۴۰ سال گذشته بعد از انقلاب اسلامی همواره منادی وحدت و گفتگوی بین ادیان الهی بودهایم و گامهای مهمی در این رابطه برداشتهایم.
گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس شرقی یونان به زودی برگزار میشود
سفیر کشورمان در آتن اذعان کرد: برگزاری گفتگوهای بین ادیان تأثیر مهم و قابل توجهی میتواند داشته باشد، اول اینکه با انجام این گفتگوها، قطعا درک و شناخت بیشتری از یکدیگر و ارزشهای هم حاصل خواهد شد، دوم اینکه بین رهبران ادیان الهی همبستگی و تفاهم بیشتری شکل خواهد گرفت، سوم اینکه مسیر یافتن راههای همکاری برای ترویج ارزشهای الهی و انسانی هموار خواهد شد و چهارم اینکه با این گفتگوها، صلح و عدالت در جهان برقرار میشود.
نادری با اشاره به اهمیت گفتگوی فی مابین اسلام و مسیحیت ارتدوکس شرقی یونان افزود: گفتگو با کلیسای ارتدوکس یونان هم مدتها پیش شروع خوبی داشت، ولی متاسفانه چندین سال متوقف شد. سپس در سال ۲۰۱۶ مجددا از سرگرفته شد، ولی در دو سال گذشته مجددا تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت، امیدوارم با رفع محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا مجددا این گفتگوها را از سر بگیریم.
نادری با اشاره به همکاری رایزنی فرهنگی ایران در آتن برای برگزاری هشتمین دور گفتگوهای دینی بین دو کشور گفت: قرار است این گفتگوها به زودی به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.
وی خواستار مشارکت وزارت آموزش و ادیان در برگزاری این گفتگوها شد و افزود: به زودی هیأت عالیرتبهای عازم ایران میشوند و این گفتگوها در بهترین شکل آن برگزار خواهد شد.
سفیر کشورمان در یونان خطاب به اسقف اعظم یونان اضافه کرد: دعوت ما از شما برای سفر به ایران و دیدار با رهبران ما و همینطور رهبران ادیان مسیحی ساکن ایران همچنان به قوت خود باقی است و هر وقت شرایط شما برای سفر به ایران آماده شود، ما میتوانیم زمینههای سفر را فراهم کنیم.
اسقف اعظم یونان نیز در این دیدار گفت: در عصر حاضر باید نهایت تلاش خودمان را برای شناخت بهتر از یکدیگر به کار ببندیم.
ایئرونیموس دوم بر لزوم آشنایی نسل جوان دو کشور با فرهنگ و تمدن یکدیگر، گفت: فعالیتی را آغاز کردهایم که نسل جوان و کودکان ما شناخت بیشتری نسبت به جوامع خارجی پیدا کنند و بسیار علاقهمندیم برای تابستان سال آینده میزبان تعدادی از نوجوانان ایرانی باشیم تا از طریق این برنامهها با فرهنگ هم بیشتر آشنا شوند و پیوندی بین نوجوانان دو طرف ایجاد شود.
اسقف اعظم یونان آمادگی خود را برای میزبانی و شرکت در گفتگوهای دینی با ایران اعلام کرد.
در ادامه این دیدار، رایزن فرهنگی کشورمان در آتن با توضیحاتی در خصوص گفتگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس یونان پرداخت.