رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی: فشار خون خود را دقیق اندازه گیری کنید تا با مهار کردن آن زندگی با کیفیت و عمر طولانیتری داشته باشید.
او افزود: بدون علامت بودن، بی اطلاعی بیماران از بیماری و نیز مقید نبودن به معالجه مهم ترین چالشهای پیشگیری و مهار کردن فشار خون بالا هستند. به همین علت این بیماری تحت عنوان قاتل خاموش شناخته میشود.
وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا میتواند به سادگی در منزل یا در مراکز بهداشتی شناسایی شود، تاکید کرد: امراض قلبی- عروقی، سکته قلبی و مغزی، امراض کلیوی و آسیبهای چشم از عوارض شایع فشار خون بالا هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه ارث، چاقی، کم تحرکی، سن، جنس، مصرف الکل و دخانیات، اضطراب و فشار عصبی و مصرف زیاد نمک را از مهمترین علتهای ایجادکننده فشار خون بالا برشمرد.
او تصریح کرد: مدیریت مطلوب فشارخون بالا شامل پیشگیری اولیه بیماریهای قلبی عروقی از طریق اصلاح نحوۀ زندگی و نیز استفاده از مداوای دارویی فشار خون بالا در صورت لزوم، تصمیم گیری برای شروع درمان دارویی و انتخاب دارو یا داروهای مناسب برای هر مریض، بر اساس دستورالعملهای دارویی صورت میگیرد. تبعیت بیماران از مداوا یک عامل کلیدی در نیل به فشارخون هدف و حفظ آن دراین سطح است. مطالعات نشان داده است که تبعیت خوب از مداوا با کاهش مرگ بیشتر همراه است.
علیمحمدی در انتها خاطرنشان کرد: در افرادی که فشارخون طبیعی دارند، حداقل هر دوسال یک بار باید فشارخون خود را کنترل کنند. تنها راه تشخیص فشارخون بالا، اندازه گیری آن با دستگاه فشارسنج است و با یکبار اندازه گیری فشارخون، نمیتوان فشارخون بالا را تشخیص داد.